“Χρόνια Πολλά Ελλάδα”! Ο εγκλωβισμένος στο Ισραήλ -Λαμιώτης- Σ. Ζουμπουλιάς μιλάει για την καθημερινότητα του (vid)


Mια δύσκολη καθημερινότητα βιώνει ο εγκλωβισμένος στο Ισραήλ Σωτήρης Ζουμπουλιάς μετά και τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν ληφθεί στην χώρα για τον κορονοϊό. Ο Λαμιώτης προπονητής υδατοσφαίρισης ζούσε και εργαζόταν στην χώρα ως προπονητής της Εθνικής ομάδας Πόλο του Ισραήλ και ετοιμαζόταν για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η πανδημία που σκέπασε ολόκληρο τον πλανήτη είχε αντίκτυπο και στο Ισραήλ ωστόσο όπως μας τόνισε ο Σωτήρης τα μέτρα και η προετοιμασία που είχε γίνει από τους Ισραηλινούς ήταν ταχύτατη.

“Για την ώρα είμαι εγκλωβισμένος στο Ισραήλ. Δεν μπορώ να ταξιδέψω μετά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν οπότε παραμένουμε σε καραντίνα μέχρι να τελειώσει όλο αυτό…” λέει ο Σωτήρης Ζουμπουλιάς στον Πάνο Κατσώνη και συνεχίζει: “….έχουν σταματήσει οι απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα, μπορώ να ταξιδέψω μέσω άλλων χωρών αλλά δεν θα το διακινδυνεύσω. Θα μείνω εδώ μέχρι να περάσει όλη αυτή η καταιγίδα”.

“Εδώ δεν έχουμε πολλούς θανάτους, 2 νομίζω έχει, τα κρούσματα είναι γύρω στα 500 αλλά είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί και από τον Φλεβάρη κιόλας υπήρχε ενημέρωση με sms προς τους πολίτες από το Υπουργείο Υγείας μέσω κινητών όπως για παράδειγμα αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό να μείνουν σπίτι τους για 14 μέρες και αυτό που έχουν κάνει τώρα εδώ και σε συνεργασία με τις μυστικές τους υπηρεσίες έχουν βγάλει ένα λογισμικό το οποίο έχει συνδεθεί με τα smartphone είτε τα απλά κινητά των ανθρώπων που νοσούν ή είναι φορείς του κορονοϊού και μπορείς να μπεις σε μια εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας, να βάλεις τα στοιχεία σου και από εκεί να δεις αν είσαι σε επαφή σε ακτίνα 6χλμ με τον άνθρωπο που είναι φορέας ή νοσεί οπότε μπορείς να πας να ελεγχθείς ή να μείνεις σε καραντίνα…”.

“Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει όσον αφορά τα επαγγελματικά μας. Άλλοι απολύθηκαν, άλλοι διατηρήθηκαν και άλλοι είμαστε σε άδεια άνευ αποδοχών όπως και εγώ αυτή την στιγμή. Είμασταν σε μια περίοδο που προετοιμάζαμε την εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος και σταματήσαν όλα ξαφνικά, αλλά προέχει η υγεία”.

Συν τις άλλοις ο Σωτήρης Ζουμπουλιάς μας μίλησε για το πως βιώνει και ψυχολογικά σε μια ξένη χώρα μακριά από την οικογένεια του όλο αυτό, το οικονομικό αποτύπωμα που θα αφήσει στον αθλητισμό η πανδημία και πολλά ακόμη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ