Κορονοϊος: Δυο ακόμα νεκροί σε Ξάνθη και Κρήτη – 22 τα θύματα του φονικού ιού


Το πρώτο θύμα από τον κορονοϊό μετρά, πλέον και η Ξάνθη, μετά τον θάνατο ηλικιωμένου άνδρα από περιοχή του Δήμου Μύκης την Τετάρτη, που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό.

“Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του” αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Γερμανός Καθηγητής ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Κρήτη

Δυστυχώς ο Γερμανός καθηγητής που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, κατέληξε, αποτελώντας τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό σε επίπεδο Κρήτης.

Ο άτυχος Καθηγητής ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊο. Αρχικά νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Οι κινήσεις του Γερμανού καθηγητή

Ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

«Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Ο άτυχος άντρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ