Κορονοϊός: Ιταλία και Ισπανία απορρίπτουν το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής


Κορονοϊός: Σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 17.00 το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής – Ιταλικό βέτο στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής -Τελεσίγραφο από Ιταλία και Ισπανία για το «κορονο-ομόλογο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην σημερινή σύνοδο των ηγετών παραμένει σε ευχολόγια και υιοθετεί τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η Κομισιόν αναπέμποντας μάλιστα τις τεχνικές λεπτομέρειες από την «ερχόμενη εβδομάδα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Βέτο από Ιταλία – Ισπανία – Άκαμπτη η στάση του Βερολίνου

Αιτία, η αρνητική στάση ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ευρω-ομόλογα, ενώ έχει αφαιρεθεί και η άμεση αναφορά στον ESM που υπήρχε σε προηγούμενη εκδοχή.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ