Κορονοϊός – Θετική είδηση: Εξιτήριο για την μητέρα θετική στον ιό και το βρέφος από το «Αττικόν»


Εξιτήριο παίρνει από το Νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα θετική στον κορονοϊό COVID-19 που γέννησε στις 18 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι

Μητέρα και βρέφος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η 24χρονη μητέρα μετά από δύο αρνητικά τεστ μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της. Τόσο τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βρέφος, όσο και τα αποτελέσματα της rt-PCR, ήταν αρνητικά για COVID-19, γεγονός που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του Covid-19 δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης.

Η 24χρονη βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα). Στη συνέχεια η 24χρονη επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η εικόνα του Covid-19 στην χώρα μας

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη (26/03), η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

Αν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους, λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ένας 88χρονος άνδρας είναι το 27ο θύμα της νόσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ