Α. Πόντας προς Δ. Βερβεσό: «Τα κυβερνητικά πισωγυρίσματα, αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στον κλάδο»

Επιστολή με θέμα «Εξαίρεση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ»

Εδώ και δύο εβδομάδες η ενσκύψασα κρίση που βιώνουμε πλήττει τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας της Χώρας λόγω της επιβολής μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, αλλά και των εν γένει επιπτώσεων της πανδημίας αυτής στην οικονομία και την καθημερινότητά μας.

Το γεγονός αυτό – που αγγίζει, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, τους συναδέλφους που ασχολούνται με το εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των εταιρειών – σε συνδυασμό με την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων από 13/03/2020 – που αγγίζει σχεδόν το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων κατατάσσουν τον κλάδο μας στους αμέσως πληττόμενους στερώντας από τον δικηγόρο οποιοδήποτε εισόδημα σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία. Τα κυβερνητικά πισωγυρίσματα, αρχικά περί της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού και συγκεκριμένα στη χορήγηση ευεργετικού βοηθήματος ύψους 800 ευρώ και κατόπιν περί της εξαίρεσής τους, αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στον κλάδο.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο που ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και της Κανονικότητας, που ευαγγελιζόταν προεκλογικά η κυβέρνηση, αποτελεί το βασικό θεμέλιο της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο, που υφίσταται διαρκώς μείωση της ύλης του.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο, που πριν δέκα χρόνια υπέστη αδικαιολόγητα την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες του, λες και αυτές είναι απλές υπηρεσίες και όχι χαρακτηρισμένες ως γενικού συμφέροντος, τις οποίες το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει ότι θα παρέχονται με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον πολίτη.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο που υπέστη απομείωση των αποθεματικών των ταμείων του και έφερε στις πλάτες του το φορτίο της «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» του νόμου Κατρούγκαλου.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο, ο οποίος αργά το βράδυ της 12ης Μαρτίου δεν ήξερε αν θα δικάσει το επόμενο πρωί και κάποιοι μάλλον σκέφτηκαν ότι είναι απλά πρόβλημά του.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο, ο οποίος έχει κλειστό το γραφείο του και το κλείσιμο όπως φαίνεται θα παραταθεί τουλάχιστον έως την 01/05/2020 λόγω της διαφαινόμενης παράτασης της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Εμπαιγμό απέναντι στον δικηγόρο που ανακουφίστηκε ακούγοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα μέτρα στήριξης.

Εμπαιγμό απέναντι στον ασκούμενο δικηγόρο, που η κυβέρνηση μάλλον θεωρεί δικηγόρο β’ κατηγορίας.

Τελικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο δικηγόρος αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα και μια εύκολη Ιφιγένεια εν μέσω πανδημίας.

Όμως εμείς Πρόεδρε θα είμαστε μαζί σου στον άοκνο αγώνα σου προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αδικία. Έχουμε την τύχη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Σώμα να έχουμε εσένα Πρόεδρο, έναν αγωνιστή μπαρουτοκαπνισμένο σε αγώνες για τα δικαιώματα των δικηγόρων, έναν άνθρωπο που δεν δηλώνει απλά δικηγόρος ως ιδιότητα, αλλά ζει πραγματικά από το επάγγελμα, ασκεί μάχιμη δικηγορία και είναι σε θέση να καταλάβει την αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων που πλήττονται βάναυσα για ακόμη μια φορά και ιδιαίτερα των νεότερων εξ αυτών.

Πρόεδρε δηλώνω με την παρούσα πως με όλες τις ιδιότητές μου και με κάθε τρόπο που δύναμαι θα σταθώ αλληλέγγυος στον αγώνα σου και αγώνα όλων των δικηγόρων ανά την επικράτεια ως προς την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας και της αποποίησης της ταυτότητας του μοναδικού θύματος.

Πιστεύω ότι τις κρίσιμες αυτές ώρες πρέπει να κάνουμε χρήση του συνόλου των δικαιωμάτων του κλάδου και να επικοινωνήσουμε σε όλους εκείνους που θεωρούν τους δικηγόρους εύκολο αντίπαλο και τον κλάδο διαμελισμένο πως η καραντίνα δεν πρόκειται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του κλάδου μας και ότι θα αποδείξουμε πως γνωρίζουμε να μαχόμεθα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες όχι μόνο έναντι του αόρατου εχθρού, αλλά και έναντι των ορατών εχθρών μας.

Συνάδελφε και άξιε Πρόεδρε θα είμαστε δίπλα σου!


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ