Κορονοϊός: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους δημότες Θεσσαλονίκης -Νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις:  Μία σειρά από μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις και ιδιώτες ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κεντρικού Δήμου, οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και από την καταβολή ενοικίου, σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

Επίσης, απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών ενώ παρατείνεται η καταβολή των δόσεων έως τον Δεκέμβριο του 2020.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Επιπλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Για τους δημότες ανακοινώθηκε απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, απαλλαγή διδάκτρων στα δημοτικά ωδεία και στις δημοτικές σχολές χορού και απαλλαγή συνδρομής στα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια του Δήμου για όλο το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ