Κακά τα ψέματα κυρίες και κύριοι… Διαλυθήκαμε


Όση θετική ενέργεια και vibes και να έχω, με όποιον μιλάω τούτες τις δύσκολες ημέρες, δεν γελάει, δεν κάνει πλάκα, δεν μου λέει κάτι αισιόδοξο.

Όσοι έχουν επιχειρήσεις, γραφεία και εταιρίες, απασχολούν υπαλλήλους και είχαν στα σκαριά δουλειές, έχουν ένα σφίξιμο, μια αγωνία και ένα “γιατί”.

Όλοι με όσους μιλάω, βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία των 40 με 55 ετών. Στις ηλικίες που χτυπάνε τα εγκεφαλικά και οι ανακοπές καθημερινά με απίστευτους ρυθμούς.

Το έχω πάρει απόφαση πλέον. Δεν θα τη βγάλουμε καθαρή από αυτή την ιστορία. Με κάποιους δεν θα ξαναμιλήσω στο μέλλον. Δεν θα αντέξουν, μπορεί και εγώ να μην αντέξω.

Όταν όλο σου το βίος, οι κόποι μιας ζωής επενδύονται και κόβονται απότομα, όσο ανθεκτικός και υγιείς και να είσαι (σωματικά και πνευματικά), θα “σκάσεις”. Το θέμα είναι πόσο ξώφαλτσα θα σε πάρει. Θα “σκάσεις” λίγο και θα την σκαπουλάρεις με απλά ψυχοσωματικά συμπτώματα ή θα σε τινάξει στον αέρα και θα πας κυριολεκτικά άκλαυτος σε ένα νεκροταφείο με 4 ασπροντυμένους και κάσα με ζελατίνα;

Η οικονομία πάγωσε στο 90%. Η βαριά μας βιομηχανία, δηλαδή ο τουρισμός, δείχνει να πήρε παράταση για φέτος. Οι επιχειρήσεις που ακόμα είναι ανοικτές φυτοζωούν. Οι φούρνοι άδειοι, τα βενζινάδικα άδεια, ακόμα και τα φαρμακεία πλέον παρουσιάζουν μεγάλη πτώση τζίρου. Τα σούπερ μάρκετ μπορεί να έχουν κόσμο, αλλά ο κόσμος αυτή την εποχή δεν ψωνίζει όπως προ-κορωνοϊού. Δεν θα πάρει μπινελίκια και άχρηστα πράγματα. Θα ψωνίσει τα απολύτως απαραίτητα. Αυτά που χρειάζεται για να επιβιώσει. Αποτέλεσμα αυτής της λαίλαπας, να έχει πέσει δραματικά ο μέσος όρος της απόδειξης ανά πελάτη.

Ήδη, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί Πανελλαδικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του 30χρονου στη Λάρισα που σακάτεψε την 55χρονη μητέρα του και την έστειλε στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση (δείτε ΕΔΩ). Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για καθημερινό φαινόμενο που έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι ίδιες πηγές μου τόνισαν πως φοβούνται τις επόμενες ημέρες πως θα αυξηθούν και τα εγκλήματα.

Από το αστυνομικό δελτίο, μαθαίνουμε πως σε δυο πυρκαγιές σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη χθες και στην Πάτρα σήμερα το πρωί, είχαμε τρεις νεκρούς. Πρωτοφανές φαινόμενο. Μήπως οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες; Μήπως οι υπερήλικες δεν άντεξαν την κατάσταση και έβαλαν φωτιά για να τελειώνουν μια και καλή με αυτή την… παλιοζωή;

Στη Κρήτη και την Χαλκίδα, δυο τύποι βγήκαν και πυροβολούσαν, ο ένας στο μπαλκόνι και ο άλλος στη Μεσσαρά Κρήτης για εκφοβισμό ιδιοκτήτη ελαιώνων. Παράλογα πράγματα. Ο κορωνοϊός τρελαίνει τους εγκεφάλους μας. Μας μπερδεύει. Μας… καίει.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους. Θα έχουμε να φάμε; Θα έχουμε δουλειές; Θα έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας; Θα υπάρχουμε;

Ερωτήματα που ταλανίζουν τον εγκέφαλό μας και δεν μπορούν να απαντηθούν από κανέναν τούτες τις δύσκολες ώρες.

Ας τελειώσει αυτός ο τόσο κακός και περίεργος εφιάλτης που ζούμε και ας αλλάξουμε νοοτροπία. Εγωισμοί, ψευτουπερηφάνιες, δηθενιές και κόντρες μας έφεραν εδώ.

Η φράση “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” πρέπει να καταργηθεί. Δεν είμαστε τίποτα. Αίμα και νερό είμαστε. Αδύναμοι σε κάθε τι που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Αποδεδειγμένα.

Καλό κουράγιο συνάνθρωποι. Υγεία μόνο σας εύχομαι. Σφίξτε τα δόντια, σφίξτε τις γροθιές σας. Για να επιβιώσουμε…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ