Κορονοϊός: Τέλος οι πτήσεις από Ολλανδία

Η Ολλανδία εντάσσεται στη λίστα των χωρών από τις οποίες δεν θα γίνονται πτήσεις προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμού διασποράς του κορονοϊού  Covid-19 στη χώρα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η απόφαση να μην γίνονται και πτήσεις από Ολλανδία θεωρείται ειλημμένη, κάτι που θα γίνει με την έκδοση ΝΟΤΑΜ.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα πραγματοποιηθούν και 11 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς ελληνικούς προορισμούς αυτή την εβδομάδα, 2 για Θεσσαλονίκη και άλλες 9 για νησιωτικούς προορισμούς.

Φόβοι για νέες εστίες διασποράς από τα «εισαγόμενα» κρούσματα
Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να έχουν προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές τα «εισαγόμενα» κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν συνεχώς φοιτητές και εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Covid-19 και με τις οποίες δεν έχει γίνει διακοπή πτήσεων.

Στις ελεγχόμενες πτήσεις επαναπατρισμού οι υγειονομικές αρχές μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του φονικού ιού καθώς οι αφιχθέντες οδηγούνται οργανωμένα σε καραντίνα και υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός εκείνων που έχουν έρθει από το εξωτερικό από την Αγγλία μέσω άλλων χωρών, όπως τη Γερμανία, την Ολλανδία ή τη Γαλλία, παραμένει άγνωστος και αυτό δημιουργεί και μία θολή εικόνα για τους κινδύνους διασποράς στην κοινότητα. Έτσι, πλέον εκφράζονται φόβοι αφενός να τηρούνται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, από την άλλη όμως να δημιουργούνται συνθήκες παράκαμψής τους και πρόκλησης νέων εστιών χωρίς δυνατότητα άμεσης ιχνηλάτησης επαφών.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο με την διασπορά του φονικού ιού, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας , αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Έλληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι – όπως είπε ο ίδιος – εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα
Ένας άνδρας, 25 ετών είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ράχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή από την Αγγλία, ωστόσο δεν τήρησε την καραντίνα 15 ημερών που έχει επιβληθεί στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Την Πέμπτη πήγε με συμπτώματα στο νοσοκομείο του νησιού και αφού έγινε το τεστ, βγήκε θετικός στον ιό. Μετά από συστάσεις των γιατρών, επέστρεψε στο σπίτι του με ειδική αγωγή, καθώς φέρει ελαφρά μόνο συμπτώματα.

Εισαγόμενο εξάλλου φαίνεται πως είναι το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Σουηδία. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνιλάτησης των επαφών του, όπως προβλέπεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here