Κορονοϊός – Συναγερμός στο πλοίο «Θεολόγος Π»: Μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα


Ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό, εμφάνισε μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ραφήνας κενό επιβατών.

Το μέλος του πληρώματος αναμένεται να παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης το πλοίο θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας και τα 40 μέλη πληρώματος τελούν υπό καραντίνα. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ανδρος-Τήνος-Μύκονος, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας.

Στην Άνδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του «Θεολόγος Π».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στους 29 οι νεκροί από τον Covid-19

Ένας ηλικιωμένος άνδρας άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/03), την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Καστοριάς, ανεβάζοντας τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, στα 29. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο άτυχος άνδρας είχε μπει στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Παράλληλα έκανε, όπως είπε, αιμοκάθαρση ενώ δεν ήταν νεφροπαθής καθώς παρουσίασε μια λοίμωξη. Ο 79χρονος άνδρας είναι το πέμπτο θύμα του φονικού ιού στην Καστοριά και ο κ. Σαββόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Με το νέο θύμα του κορονοϊού σήμερα στην Καστοριά, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 29 εκ των οποίων, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 74, την Παρασκευή (27/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.

Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεία διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ