Κορονοϊός Γερμανία: Εφιαλτικό σενάριο! «Πιθανές οι καταστάσεις όπως στην Ιταλία»


Κορονοϊός: Ακόμη και στην Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως στην Ιταλία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, για την μάχη κατά του κορονοϊού, εξηγεί ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του, δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ