Κορονοϊός – Δείτε LIVE: Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την Οικονομία


Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παράταση των περιοριστικών μέτρων που θα περιλαμβάνουν ακόμη και το Πάσχα αλλά και πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Μέτρα για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, ανακοινώνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο, μέτρα που αποφασίστηκαν χθες Κυριακή σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτά ανακοινώνονται από τους υπουργούς, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης και άλλων επιχειρήσεων, που πλήττονται από τον Covid-19, ώστε να ενταχθούν και αυτές στις ευεργετικές διατάξεις, ενώ -εκτός απροόπτου- αναμένεται να δοθεί και στους ειδικούς επιστήμονες (δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές κ.λπ.) το επίδομα των 800 ευρώ, αντί των 600 που αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά, μετά τις αντιδράσεις των επαγγελματικών τους φορέων, τελικά όπως φαίνεται θα δοθεί και σε αυτές τις κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

Χθες, ο κ. Σταϊκούρας είχε σημειώσει πως τα μέτρα αφορούν σε 2,1 εκατομμύρια μισθωτούς, 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις, προσθέτοντας πως ήδη περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση στις πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί.

Προανήγγειλε πρόσθετες παρεμβάσεις για ευαίσθητους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

«Στο επόμενο στάδιο θα κάνουμε στοχευμένες πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα, στοχευμένες πολιτικές για τον τομέα τις ενέργειας , για τον τουρισμό, την ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, τα αεροδρόμια και άλλους κλάδους που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχουν προβλήματα. Άρα εκτός των οριζόντιων πολιτικών που καλύπτουμε με αυτά που ήδη καλύπτουμε θα υπάρχουν και στοχευμένες δράσεις και σε συγκεκριμένους κλάδους», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η εφαρμογή της επιστρεπτέας προκαταβολής αξίας 1 δισ. ευρώ που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. «Είναι ένα σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία ύψους 1 δισ. ευρώ. Θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στην εβδομάδα με πλατφόρμες που δημιουργούνται ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι επιχειρηματίες να υποβάλουν δήλωση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα θέσουμε», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου Πτωχευτικού Δικαίου και την παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέφερε πως δεδομένου ότι είμαστε στο τέλος Μαρτίου έχουμε ακόμα δρόμο.

«Όλα είναι στο τραπέζι αλλά το τι κάνεις κάθε φορά θα πρέπει να συνεκτιμά πολλά διαφορετικά γεγονότα», είπε.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ