Κορονοϊός – Σταϊκούρας: 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα πάρουν τα 800 ευρώ


Σε ανακοινώσεις προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (30/03), το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο.

Συνολικά, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον μήνα Απρίλιο, θα καλυφθούν 1,7 εκατ. μισθωτοί, 800.000 επιχειρήσεις και 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι «κινούμαστε ψύχραιμα και μεθοδικά» και επανέλαβε ότι «απλώνουμε δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζουμε την κοινωνία».

Όπως τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση κατανέμει «με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της οικονομικής κρίσης. Σεβόμαστε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, επεκτείνεται σε περισσότερους μισθωτούς η οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, την οποία και θα λάβουν συνολικά 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι.

«Η ενίσχυση για όσους τίθεται σε αναστολή εργασίας είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται. Καλύπτουμε τις ασφαλιστικές εισφορές επί του ονομαστικού μισθού για 45 ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο που ειναι φανερο Κε Μητσοτακη και Κε Σταικουρα, ειναι οτι οι συνταξιουχοι και μισθωτοι θα πληρωσουν ΠΑΛΙ τα επιδοματα που μοιραζετε σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ κατηγοριες.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ