Γεωργιάδης: Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους δικαιούχους

Κορονοϊός: Ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο  Mega για τις αποζημιώσεις των 800 ευρώ και το πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης τα χρήματα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων «μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων επεσήμανε πως «αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια.Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

«Όλες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες παίρνουν τρίμηνη αναστολή. Και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, θα είναι καταστροφικό».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», τόνισε και πρόσθεσε ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης.

Ερωτηθείς για το πόσα θα μπουν στα κρατικά ταμεία είπε «ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος.Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε»

Αναφορικά με την ρευστότητα στην αγορά ο κ. Γεωργιάδης είπε «εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών.

Ως τις 20/04 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Όταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή», ανέφερε ο υπουργός.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ