Κορονοϊός – Γερμανία: 149 νέοι θάνατοι, 5.453 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα


Κορονοϊός: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.453 στα 67.366

Ολοένα πιο βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 149 για να φθάσει τους 732, καταγράφουν στοιχεία του Robert Koch-Institut που αναρτήθηκαν σε ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει (https://bit.ly/3aKER5W).

Τα περισσότερα κρούσματα (16.497) καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, που ειδικεύεται στην έρευνα για τις μολυσματικές ασθένειες.

Εφιαλτικό σενάριο για 1,2 εκατομμύρια κρούσματα

Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια θα μπορούσαν να είναι τα θύματα του κορονοϊού στην Γερμανία, εάν δεν λαμβάνονταν καθόλου μέτρα προστασίας ή εάν τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε την Δευτέρα (30/03) στην Sueddeutsche Zeitung. «Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο», διευκρινίζει σήμερα ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ υπερασπιζόμενος το έγγραφο και τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς «για να σωθούν ζωές».

«Έχω αφήσει τους συνεργάτες μου να σκέφτονται ελεύθερα. Δεν τους δίνω οδηγίες», επισημαίνει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην BILD και προσθέτει ότι υπό επεξεργασία τίθενται διάφορες πιθανότητες, «τις οποίες δεν ακούει κανείς ευχάριστα, αλλά είναι αναγκαίο να διερευνηθούν».

Σε ό,τι αφορά τις προστατευτικές μάσκες και την έλλειψη που παρατηρήθηκε ακόμη και για το υγειονομικό προσωπικό, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη «να βγούμε πρώτα από την κόλαση» και μετά να ασχοληθούμε με την αιτία του προβλήματος. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση των γερμανικών εταιριών στην έκκληση της κυβέρνησης για κατασκευή υγειονομικού υλικού και έκανε λόγο για «μεγάλο βαθμό ηθικής ευθύνης» στη χώρα. Μετά όμως, τόνισε, θα χρειαστούμε νομοθεσία η οποία να επιτρέπει την συγκέντρωση υπηρεσιών και υλικού για ώρα ανάγκης. «Δεν βοηθά, όπως είδαμε, να παίρνουμε όλα τα προϊόντα από την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες που επισκέπτονται καταστήματα, όπως συνέβη στην Αυστρία, ο κ. Ζεεχόφερ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, καθώς, όπως είπε κάτι τέτοιο θα εξεταστεί όταν θα προετοιμάζεται η επαναλειτουργία της οικονομίας. Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι η εξασφάλιση γιατρών, νοσηλευτών και γενικότερα εργαζομένων στον κλάδο της υγείας.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι προς το παρόν δεν βλέπει την ανάγκη να τεθεί ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πολίτες και διευκρίνισε ότι οι μάσκες των υγειονομικών στελεχών είναι διαφορετικές από τις απλές ή τις αυτοσχέδιες μάσκες τις οποίες μπορεί να φορά κανείς στην καθημερινότητά του, οι οποίες όμως, όπως είπε, ενδεχομένως αποτρέπουν την εξάπλωση του ιού.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Χορστ Ζεεχόφερ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την στάση της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση ευνοϊκών μέτρων της κυβέρνησης και δεν θα καταβάλει τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της που παραμένουν κλειστά. «Στήριξα ξεκάθαρα την απόφαση να απαγορευτούν οι εξώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν είχαμε όμως στο μυαλό μας την Adidas, αλλά τις μικρές επιχειρήσεις. Η Adidas ήταν για χρόνια η πιο πετυχημένη εταιρία. Η αύξηση του κέρδους δεν πρέπει να πηγαίνει τόσο μακριά», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ