Κορονοϊός – Δραματική προειδοποίηση του Δασκαλάκη: Οι νεκροί στην Ελλάδα θα ήταν χιλιάδες


Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο απώλειες ανθρώπων θα είχε κοστίσει ο κορονoϊός στην Ελλάδα εάν δεν είχαν ληφθεί έγκυρα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον καθηγητή Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Ο κ. Δασκαλάκης μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί και υπερτόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησής τους. «Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό». Παράλληλα, εξήγησε πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στη λήψη των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους. «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδόσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ