“Θλιβερές επισημάνσεις” του Κώστα Χρονόπουλου


Βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.  

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

– Προβεβλημένα -ηγετικών προδιαγραφών – ανθρωποειδή αναστατώνουν (διεθνώς) τις ανθρώπινες κοινωνίες, ενορχηστρώνουν ή και διεξάγουν αναίτιους, αχρείαστους, ανθρωποαφανιστικούς πολέμους, είτε για οικονομικά οφέλη ή για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Αναρωτιέσαι, όταν βλέπεις τα αθώα ματάκια βασανισμένων, ξεριζωμένων παιδιών και συγκλονίζεσαι. Εκείνοι οι θλιβεροί “Μεγάλοι” , οι “Μικρομέγαλοι”, τα ποικιλώνυμα ανθρωπόμορφα θρασίμια, πως άραγε αισθάνονται; 

– Η Ελλάδα όφειλε να είχε από χρόνια σχεδιάσει και ασκήσει ενιαία πολιτική αντιμετώπισης του “Μεταναστευτικού” “Προσφυγικού”. (Σ.Σ ατυχείς, αναντίστοιχοι όροι. Επιπρόσθετα λιγότερο από το 10% των αλλοδαπών είναι Σύριοι).

Εισβολείς, λαθροεισβολείς και λαθρομετανάστες είναι.

– Ήταν επιβεβλημένη η λήψη μέτρων άμεσου επαναπατρισμού τους στις χώρες από τις οποίες (μας) ήρθαν. Όσους θα έμεναν εδώ για να προωθηθούν στην Ευρώπη θα έπρεπε από την αρχή να τους είχαμε εγκαταστήσει -ανάλογα με την προέλευση τους – σε 2-3 ακατοίκητα νησιά, αφού (και με την συνδρομή της Ε.Ε) θα δημιουργούσαμε προηγουμένως την κατάλληλη υποδομή για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους.

Τώρα στοιβάχτηκαν οι ξένοι μέσα σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, οι δε κάτοικοι των νησιών μας να βλέπουν να εξαθλιώνεται κάθε μέρα -εδώ και χρόνια- η δική τους ζωή. Παράλληλα να κατηγορούνται ως ….ρατσιστές ή και φασίστες(!).

Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν αύριο έχουμε κρούσματα κορωνοιού στους καταυλισμούς.  Διπλό το χτύπημα: τόσο για εκείνους όσο και για τα ήδη ανεπαρκή νοσοκομεία μας. 

-Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, εχθές, η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει τάχιστα στην λύση των ακατοίκητων νησιών. 

Η διασπορά και τα κλειστού τύπου κέντρα, όχι μόνον δεν θα αποδώσουν, αλλά θα διχάσουν περαιτέρω τους συμπατριώτες μας. 

– Το γεγονός ότι στο άκουσμα : “Ξερονήσια” ξυπνούν μνήμες σε κάποιους αμετανόητους, συμπλεγματικούς  “Αριστερούς” ουδεμία σημασία έχει. Προέχουν οι σύγχρονοι /σημερινοί κίνδυνοι και όχι οι παρωχημένες αντιλήψεις.

-Απογοήτευση καταλαμβάνει κάθε νουνεχή πατριώτη όταν ακούει -σε κρίσιμες για τον τόπο ώρες- για: “Ξερονήσια” Ακροδεξιούς φασίστες που στήνουν φιέστες στον Έβρο”,  “Ρατσιστές”, “Τάγματα εφόδου” (μήπως … “Ταγματασφαλίτες”;), “Παραστρατιωτικές ομάδες” (μήπως … και “παρακρατικές”;), … αντιπατριωτικά εμβατήρια και ύμνους όπως ο        “Εθνικός Ύμνος” (που -ανεπίτρεπτα ακούστηκαν;). Το καλωσόρισμα κομματικής Νεολαίας (ελληνόφωνης βέβαια) που διαβεβαίωνε (αγγλιστί) τους αλλοδαπούς πως είναι ευπρόσδεκτοι. Τον κίνδυνο από την … “Ακροδεξιά, τον … “Εκφασισμό”, καθώς και από τον εθνικιστικό παροξυσμό “ορισμένων κατοίκων – προκειμένου  να διασώσουν τις … (ανύπαρκτες) βίλλες τους”. 

Το ότι “ο αγώνας εκεί πάνω, είναι ταξικός” (διεξαγόμενος από τους εθνοφρουρούς, τους Αστυνομικούς, τις Ένοπλες δυνάμεις και τους ακρίτες κατοίκους;). 

Αναρωτιέμαι: Τι μυαλό κουβαλούν -εκτός από τα συμπλέγματα, τα απωθημένα ετούτοι οι αξιοδάκρυτοι αχθοφόροι των Μαρξιστικών θεωριών και του ασήκωτου βάρους της ήττας τους στον εμφύλιο; (Ρητορικό ασφαλώς το ερώτημα). 

Πολλοί πιστεύουν πως η βλακεία είναι ανίκητη.

Θα τους  πληροφορήσω  πως περισσότερο ακατάβλητες είναι: η ιδεοληψία, η νοσηρή νοοτροπία και τα απωθημένα. 

– Στο έπος του 1940 πήραν μέρος οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα.

Τώρα επιβάλλεται να γίνει το ίδιο χωρίς αποκλεισμούς. 

Ο κος Ερντογάν χρησιμοποιεί ακόμη και τζιχαντιστές για να πετύχει τον στόχο του. Κάποιοι δικοί μας τι παριστάνουν;  Προτάσσουν την πατρίδα ή τις ιδεοληψίες τους; Από ποιούς άραγε σήμερα κινδυνεύουμε; Από εκείνον και τους αβανταδόρους του ή από τους “Ακροδεξιούς;” . 

ΥΓ Αν δεν συνέλθουν ορισμένοι σύντροφοι, είναι πιθανό να φθάσουμε σύντομα  στο σημείο να αναρωτηθούμε: ποιό είναι το μεγαλύτερο κακό που μας βρήκε: 

Ο διεθνής σαλταρισμένος τρομοκράτης της γείτονος ή οι ημέτεροι που ανοίγουν κερκόπορτες για να τον διευκολύνουν (φραστικά ή και με βανδαλισμούς όπως π.χ στο  σταθμό του μετρό της Ακρόπολης).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ