Κορονοϊός: Ηρωίδα 90χρονη αρνήθηκε αναπνευστήρα – «Κρατήστε τον για κάποιο νεότερο»


Μια ιστορία από το Βέλγιο, με μια ηλικιωμένη να χαρίζει κυριολεκτικά ζωή, δίνοντας τη δική της.

Το όνομα της Suzanne Hoylaerts δεν το γνωρίζετε. Όμως στο Βέλγιο, τις τελευταίες ώρες, το όνομα της 90χρονης έγινε συνώνυμο του ηρωισμού.

Η ιστορία της 90χρονης, η οποία αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα ενώ έπασχε από κορονοϊό λέγοντας στους γιατρούς της «κρατήστε τον για κάποιον νέοτερο ασθενή», έχει συγκλονίσει τους Βέλγους.

Η ηλικιωμένη εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η άτυχη ηλικιωμένη

Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή.Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον κορονοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών..

Όταν μπήκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεται να είπε στους γιατρούς: «δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε νεότερους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή».

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws «δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια της 90χρονης ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πώς η άτυχη ηλικιωμένη προσβλήθηκε από κορωνοϊό καθώς, όπως λένε, βρισκόταν στο σπίτι της και εφάρμοζε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ