Κορονοϊός: Σε καραντίνα οι 383 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έξω από το λιμάνι παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου

Εκ των 383 επιβαινόντων οι 34 αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου, 349 ναυτικοί διαφορετικών εθνοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των 20 θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν είναι σε σοβαρότερη κατάσταση. Πρόκειται για έναν 72χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο από την Ινδονησία οι οποίο μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Τι επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ και για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Το πλήρωμα του πλοίου όπως και όλοι οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για τουλάχιστον 12 ημέρες.

Σημειώνεται ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία και βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ