Κορονοϊός – Έρχονται αυστηρότερα μέτρα: «Κόφτης» στα SMS – Τι θα ισχύσει για την πασχαλινή έξοδο


Κορονοϊός: Η περίοδος του Πάσχα θεωρείται το πιο κρίσιμο κρας τεστ για την κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να επιβάλλει και νέα μέτρα προκειμένου να «αναχαιτιστεί» η εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει τις τελευταίες ώρες ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η παραβίαση των μέτρων από κάποιους ασυνείδητους, καθώς ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας και μπορεί να οδηγήσει σε «αναζωπύρωση» της επιδημίας του κορονοϊού.

Η πασχαλινή έξοδος και οι απαγορεύσεις

Η απόφαση για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων έχει παρθεί και αναμένεται να αναγγελθεί εντός των ημερών. Άλλωστε το Πάσχα είναι από τα πιο δύσκολα τεστ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς θα πρέπει να ανακόψει με κάθε μέσο την πασχαλινή έξοδο.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το σχόλιο του Νίκου Χαρδαλιά για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν… χάλασαν όλα τα υδραυλικά σε εξοχικά και χωριά, θεωρείται δεδομένο ότι τα διόδια κατά την περίοδο του Πάσχα θα «κλείσουν» κι όσοι περάσουν θα είναι μόνο όσοι πρέπει πραγματικά να το πράξουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο που ισχύει σήμερα για τα νησιά. Δηλαδή, θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Δηλαδή με το Ε1, όπου φαίνεται η μόνιμη κατοικία, όπως και με την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Μία ακόμη απαγόρευση που συνοδεύει την μετακίνηση είναι ότι γίνεται άπαξ, Δηλαδή, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Η πρόταση του Μπιλ Γκέιτς – «Με αυτές τις 3 κινήσεις θα νικήσουμε τον ιό»

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός – Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (pics)

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

Χρονικοί περιορισμοί στις εξόδους των πολιτών

Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει και χρονικούς περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών με SMS, προκειμένου να μειωθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να καταργηθεί η έγγραφη βεβαίωση για τις μετακινήσεις, αλλά ενδέχεται να ισχύσει μόνο για τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα SMS στο 13033.

Μια επίσης από τις επιλογές που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η οριοθέτηση της χρονικής διάρκειας κάθε εξόδου από το σπίτι, αλλά και η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων κατά άτομο σε ημερήσια βάση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαδοχικής μετακίνησης των ίδιων φυσικών προσώπων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ