Κορονοϊός: Σταματούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο – Τι λένε οι κάτοικοι (pics)


Σταματούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο νησί

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, γυναίκα ημεδαπή, ηλικίας 69 ετών βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Έτσι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημόσιων και ιδιωτικών στη Μύκονο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το μέτρο έχει ισχύ δεκατέσσερις ημέρες.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, έκανε έκκληση στους κατοίκους του νησιού, να αποφύγουν τις μετακινήσεις, να μείνουν στα σπίτια τους καθώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Οι κάτοικοι του νησιού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλές καταγγελίες από κατοίκους της Μυκόνου ότι το νησί έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοστάσιο. Μάλιστα πολλοί από τους κατοίκους καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι στις οικοδομές δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας και την κατάσταση την χαρακτηρίζουν ως μία ωρολογιακή βόμβα.

Ο κ. Φλώριος Ασημομύτης επιχειρηματίας και μόνιμος κάτοικος της Μυκόνου μίλησε στο Newsbomb.gr

«Το μεγάλο πρόβλημα στο νησί της Μυκόνου είναι όσοι δουλεύουν με μαύρη εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασυμομύτης καθώς όπως είπε « οι άνθρωποι αυτοί στεγάζονται σε κάτι σκηνές ανά 10 και όπως καταλαβαίνεται δεν λαμβάνουν καμία πρόληψη».

Είχαμε στείλει πολλές επιστολές στη κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για το κακό που θα έφερνε όλη αυτή η κατάσταση με τις οικοδομές στη Μύκονο».

Ερωτηθείς για την κίνηση της κυβέρνησης να διακόψει κάθε εργασία στο νησί ο κ. Ασημομύτης ανέφερε «Με μία λέξη μπορώ να περιγράψω την κίνηση της κυβέρνησης και αυτή είναι Σωτηρία. Μας έσωσε ο κ. Χαρδαλιάς» τόνισε.

Όπως είπε ο επιχειρηματίας δεν υπάρχει νοσοκομείο στο νησί «κινδυνεύουμε άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «υπάρχει μόνο ένα κέντρο υγείας και αυτό υπολειτουργεί. Οι κάτοικοι στο νησί είναι περίπου 25.000» είπε. «Είμαστε στο έλεος του Θεού» τόνισε.

Ερωτηθείς για το πρώτο κρούσμα στο νησί και για το αν φοβάται ο κόσμος ο επιχειρηματίας είπε «πολύ φοβόμαστε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι ακόμα θα νοσήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ