Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό δύο Έλληνες ανθυποσμηναγοί – Είχαν πάει για εκπαίδευση στην Ιταλία

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο ανθυποσμηναγοί της Ελληνικής Αεροπορίας μετά την επιστροφή τους από Ιταλία όπου βρίσκονταν για εκπαίδευση

Όπως αναφέρει το militaire.gr, οι δύο ανθυποσμηναγοί επαναπατρίστηκαν χθες Πέμπτη (2/4) με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το C-27 της ελληνικής ΠΑ είχε κάνει αεροδιακομιδή νεαρού στο Αννόβερο. Ο νεαρός έπρεπε να μεταφερθεί εκεί για να χειρουργηθεί, για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Συνοδευόταν από έναν ιατρό του ΕΚΑΒ και δύο νοσηλευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ δεν γνώριζαν ότι στην επιστροφή από το Αννόβερο, το μεταγωγικό αεροσκάφος θα προσγειωνόταν στο Λέτσε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν πριν την απογείωση στο Αννόβερο και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ενδιάμεση στάση, αφού δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο προβληματισμός είχε να κάνει με την πολύ μεγάλη πιθανότητα οι δύο ανθυποσμηναγοί να είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Τελικά το C-27, προσγειώθηκε στο Λέτσε και οι δύο ανθυποσμηναγοί επιβιβάστηκαν. Με το που έφθασαν στην Αθήνα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΠΑ στο Ζούμπερι. Εκεί τους έγινε το τεστ στο οποίο βρέθηκαν θετικοί. Και οι δύο είναι καλά και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τώρα είναι ότι θα πρέπει και το πλήρωμα του αεροσκάφους αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ να τεθούν σε καραντίνα.

Υπάρχει ωστόσο και το ερώτημα: έχει απολυμανθεί το αεροσκάφος; Το ερώτημα έχει σημασία καθώς όπως λένε οι πληροφορίες το C-27, έκανε ακόμη μία εσωτερική πτήση στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: militaire.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ