Κορoνοϊός: Ημέρα πένθους στην Κίνα για τους χιλιάδες νεκρούς του COVID-19 (vid)


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Κίνα κήρυξε τη σημερινή μέρα (Σάββατο 4/4) μια μέρα πένθους για τους χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα και να ακυρώνεται κάθε μορφή ψυχαγωγίας.

Η μέρα πένθους συμπίπτει με την έναρξη του ετήσιας γιορτής Τσιν Μιν, όπου εκατομμύρια οικογένειες τιμούν τους προγόνους τους.

Στις 10:00 ώρα Πεκίνου (04:00, ώρα Ελλάδας), η χώρα τήρησε τρία λεπτά σιγής για θύματα του ιού. Όλη η χώρα πάγωσε, με σειρήνες και κόρνες αυτοκινήτων, τρένων και πλοίων να ηχούν στη μνήμη των νεκρών.

Πάνω από 3.300 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας, που πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική επαρχία Χουμπέι στα τέλη του περασμένου έτους.

Στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, και επίκεντρο της επιδημίας, όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες των αστικών περιοχών έγιναν κόκκινοι στις 10:00.

Περίπου 2.567 άνθρωποι πέθαναν σε αυτή την πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός – Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (pics)

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Η πρόταση του Μπιλ Γκέιτς – «Με αυτές τις 3 κινήσεις θα νικήσουμε τον ιό»

Μέχρι την Παρασκευή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ανερχόταν σε 81.639, με 19 νέες μολύνσεις να καταγράφονταν, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας.

Δεκαοχτώ από τα νέα κρούσματα ήταν ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Το άλλο ένα εντοπίστηκε στην Ουχάν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ