Κορονοϊός – Πιερρακάκης: 150.000 πολίτες στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης


Κορονοϊός: Περίπου 150.000 πολίτες έχουν εγγραφεί έως στιγμής στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης όπως επισήμανε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Έγιναν 250.000 συνταγογραφήσεις, με 25.000 συνταγές να καταχωρίζονται μόνο την Παρασκευή.

Ο υπουργός επεσήμανε στον ΣΚΑΪ, ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον κωδικό στο Taxisnet και το ΑΜΚΑ τους, ή το ΑΜΚΑ των παιδιών τους. «Ο γιατρός στέλνει το SMS στον πολίτη, και ο πολίτης το επιδεικνύει στο φαρμακείο για να λάβει τη συνταγή», ανέφερε ο υπουργός.

Για την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης ehealth.gov.gr ανέφερε ότι ο πολίτης εισέρχεσαι με τους κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ του ή το ΑΜΚΑ των παιδιών του και μετά μπαίνει στη φόρμα δίνοντας το email ή το κινητό του για να συνταγογραφείται.

Αναφερόμενος στο 13033 σχολίασε ότι «όλα βαίνουν καλώς στη χώρα μας, όταν ακόμα και σε χώρες που θεωρούνται πιο προηγμένες τεχνολογικά όπως η Βρετανία υπήρξαν προβλήματα πού εμείς δε συναντήσαμε». Ο υπουργός επισήμανε ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των περιορισμών μετακινήσεων το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί, πχ με πλαφόν στα μηνύματα SMS.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ