Κορονοϊός: Συγκλονιστική μαρτυρία από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» – Μια τεράστια υγειονομική βόμβα


Το πώς είναι οι συνθήκες της καθημερινότητας του στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιέγραψε μέλος του πληρώματος που έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα

«Θα μπορούσε να είναι σίγουρα και καλύτερα. Θα μπορούσε να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι για τη φροντίδα του κόσμου ο οποίος είναι άρρωστος μέσα, να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση στους ανθρώπους» λέει ο Έλληνας ναυτικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για το πώς έμαθε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, είπε ότι το έμαθε τρεις μέρες μετά την εξέταση του. «Δεν γνωρίζω αν κάποιος ενημερώθηκε πιο μπροστά, γνωρίζω ότι οι γιατροί ξαναήρθαν στο καράβι. Μας είπαν ότι εμείς πήραμε τις εξετάσεις σας όχι για να δώσουμε αποτελέσματα, αλλά για να έχουμε μια κοινή γνώμη, μια άποψη για το τι συμβαίνει με τον ιό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 119 κρούσματα COVID-19.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων πως υπάρχουν πληροφορίες πως οι επιβάτες που δεν άνηκαν στην ελληνική ομάδα έβγαιναν κανονικά από τις καμπίνες τους και κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους και το εστιατόριο, ο άνθρωπος απαντά: «Δεν γνωρίζω. Εγώ είμαι από την προηγούμενη Παρασκευή μέσα στην καμπίνα μου, οπότε και εμφάνισα κάποια συμπτώματα».

Ερωτηθείς για το πώς παίρνει το φαγητό του, τονίζει πως «έρχεται άνθρωπος ντυμένος με μάσκα, γάντια και ένα γιλέκο και αφήνει ένα δίσκο έξω από την καμπίνα μου. Εγώ ανοίγω την πόρτα και παίρνω τον δίσκο».

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο πλοίο, αναφέρει: «Το σίγουρο είναι ότι είχαν μπει κάποια αντισηπτικά για τα χέρια σε όλο το μήκος του πλοίου, σε όλο το εύρος ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα φύγαμε πριν έρθει ο ιός στην Ελλάδα, στην Τουρκία υποθετικά φτάσαμε πριν φτάσει ο κορονοϊός στην Τουρκία και πάλι ήμασταν και κάμποσες μέρες εν πλω οπότε δεν φοβόταν κάποιος στο πλοίο ότι μπορεί να έχουμε τον ιό».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ