ΟΑΕΔ: Παράταση για τα προγράμματα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα


Στην παράταση του χρονικού διαστήματος για όλα τα προγράμματα που αφορούν νέες θέσεις εργασίας και νέους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρα ο ΟΑΕΔ για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η παράταση αφορά στην επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης των ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας και διατήρησης του προσωπικού για όσο χρονικό διάστημα έχουν αναστείλει οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Για τα προγράμματα αυτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ προβλέπεται η επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης ενώ δίνεται η δυνατότητα για όσες επιχειρήσεις αναστείλουν την λειτουργία τους και πραγματοποιήσουν κατά το διάστημα αυτό αναγκαστικές δαπάνες όπως ενοίκια να ληφθούν ως επιλέξιμες και να καταβληθεί η επιχορήγηση για τις δαπάνες αυτές.

Επιπλέον, προβλέπεται πλήρης παράταση όλων των προθεσμιών για όλα τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ.

Έτσι κάθε είδους προθεσμίες των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων, κλπ.), παρατείνονται μέχρι νεωτέρας.

Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων, κλπ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ