Κορονοϊός: Τι θα γίνει με το Άγιο Φως – Θα έρθει στην Ελλάδα;

Κορονοϊός: Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Βλάσση: «Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε – μεταξύ άλλων – το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άγιο φως θα παραλάβουν στο αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ μόνο ο έξαρχος και ένας εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Με την ειδική πτήση θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου την αποστολή θα υποδεχθεί ο υφυπουργός κ. Βλάσης σε πολύ λιτή τελετή χωρίς κόσμο και εν συνεχέια το Άγιο θα μεταφερθεί ανά την Ελλάδα, μόνο μέσω των πτήσεων της Aegean που ήταν προγραμματιμένες ούτως ή άλλως να πετάξουν και δεν θα υπάρξουν έκτακτες πτήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Πατριαρχείου. Ο κ. Βλάσης εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία του για τη διατήρηση και προώθηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μέση Ανατολή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here