Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν την αποζημίωση και τον Μάιο


Υπάρχουν διάφορα σενάρια στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ για όσο συνεχίζεται η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Την συνέχιση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζομένους για τον Μάιο εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που συνεχιστεί η επιδημία του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις των μισθωτών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου.

Όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με το ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, οι εργαζόμενοι ή και οι εργοδότες τους που έχουν υποβάλει αίτηση θα μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθος στοιχεία.

Το χρονοδιάγραμμα των καταβολών

Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.

Οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις από τις 11 έως τις 20 Απριλίου αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 25 και 27 Απριλίου.

Το τρίτο κύμα αιτήσεων θα μπορεί να υποβληθεί από 21 έως 30 Απριλίου, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι από 5 έως 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως τα 800 ευρώ καλύπτουν διάστημα 45 ημερών δηλαδή, αν ο εργαζόμενος τέθηκε σε καθεστώς αναστολής την 1η Απριλίου, καλύπτεται μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στελέχη της κυβέρνησης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επιδότηση των 800 ευρώ να επαναληφθεί για ένα ακόμη 45ήμερο,αν συνεχιστεί η επέλαση της επιδημίας.

Ειδικότερα εξετάζεται να δοθεί σε όσους εργαζομένους θα πάρουν τώρα τα 800 ευρώ να πάρουν και δεύτερη δόση ύψους πάλι 800 ευρώ τον Μάιο ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως «αν δεν έχουμε βγει από την κρίση στα τέλη Απριλίου, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε σχετικά ότι «είναι σαφές ότι πρέπει να καλυφθούν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μην τους καλύψει».

Ειδικότερα εφόσον οι επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή είναι κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής συνεχίσουν να παραμείνουν κλειστές και τον Μάιο τότε η κυβέρνηση θα τους καταβάλλει άλλα 800 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ