Επίδομα 800 ευρώ: Πώς θα λάβουν την αποζημίωση και οι εργαζόμενοι σε επίσχεση


Χιλιάδες εργαζόμενοι εμφανίζονται «εγκλωβισμένοι» λόγω της επίσχεσης εργασίας που είχαν κάνει σε προηγούμενη επιχείρηση που εργάζονταν (δεν υπήρξε ποτέ λύση των συμβάσεων τους) με αποτέλεσμα σήμερα που εργάζονται σε άλλη επιχείρηση να εμφανίζονται ενεργοί στο Εργάνη και να μην μπορούν να πάρουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα βγάλει σχετική εγκύκλιο προκειμένου να λυθεί το μείζον θέμα.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εμφανίζονται ενεργοί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σε περισσότερους από έναν εργοδότη και έτσι να αποκλείονται από την λήψη της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ στην περίπτωση που ο τωρινός εργοδότης που τους απασχολεί, τους θέσει σε αναστολή σύμβασης είτε επειδή έκλεισε με κρατική εντολή, είτε επειδή ανήκει στους ΚΑΔ που πλήττονται λόγω κορονοϊού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην επίλυση του θέματος προκειμένου και αυτοί οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται απόφαση σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλουν μόνοι τους αίτηση στην πλατφόρμα ( απουσία εργοδότη) και στη συνέχεια θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων με τον ΟΑΕΔ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ