Κορονοϊός: Η Σουηδία πληρώνει το τίμημα της «ανοσίας αγέλης» – 114 νεκροί σε 24 ώρες


Η σουηδική κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική για τον τρόποι που αντιμετωπίζει την πανδημία – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νεκρών

Τους 114 έφθασαν οι νεκροί σε ένα εικοσιτετράωρο στη Σουηδία εξαιτίας της πανδημίας νέου κορονοϊού. Οι νεκροί από τη νόσο ανέρχονται σε 591 συνολικα ενώ τα κρούσματα σε 7.693.

Οι σουηδικές αρχές έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες να εφαρμόζουν την αρχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο, δεν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

Πριν μερικές ημέρες, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν παραδέχτηκε ότι παρόλο που ο ρυθμός εξάπλωσης είναι πιο αργός από άλλες χώρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθούν λιγότερες ζωές.

«Θα έχουμε περισσότερους σοβαρά ασθενείς που θα χρειάζονται εντατική φροντίδα και σημαντικά περισσότερους θανάτους», δήλωσε στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Θα έχουμε χιλιάδες θανάτους. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τρίτη (07/04) ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι αφίξεις από γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδία.

Ενώ η Φινλανδία υιοθέτησε γρήγορα περιοριστικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, κυρίως θέτοντας σε απομόνωση το Ελσίνκι και την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, η Σουηδία υιοθετεί μια σαφώς πιο ήπια προσέγγιση αφήνοντας ανοικτά τα δημοτικά σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ