ΑΑΔΕ: Ο «μισός» κλειδάριθμος με SMS και άλλος μισός στο email για το επίδομα των 800 ευρώ

Επίδομα 800 ευρώ: 35.000 αιτήματα σε 1 μήνα – Νέα συστήματα ταυτοποίησης για να επιταχύνει τη χορήγηση κλειδάριθμων σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους για να πάρουν τα 800 ευρώ, υιοθετεί η ΑΑΔΕ. 

Σε συνεργασία με τις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες, αλλά και με τις τρεις εταιρείες – παρόχους κινητής τηλεφωνίας, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο διακρίβωσης και ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων με τις ΔΟΥ, ώστε να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία του φορολογούμενου στις ΔΟΥ όπου, για λόγους καραντίνας, απαγορεύεται η επίσκεψη χωρίς προηγούμενο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε φορολογούμενος που χρειάζεται να ζητήσει να αποκτήσει κλειδάριθμο, είτε γιατί τον έχασε είτε γιατί δεν έχει ως τώρα ποτέ άλλοτε εκδώσει ξανά ποτέ κωδικούς στο TAXISnet, θα μπορεί πλέον να υποβάλει το αίτημα ηλεκτρονικά επικοινωνώντας με τη ΔΟΥ στην οποία ανήκει μέσω e-mail ή δια τηλεφώνου και αντί να ορίσει ραντεβού για να λάβει τον κλειδάριθμο, θα γίνεται ταυτοποίησή του μέσω του e-mail και του κινητού που έχει δηλώσει στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται.

Αυτό σημαίνει πως αφού πιστοποιηθεί ότι έχει δηλωμένο έναν αριθμό και ένα e-mail στις τράπεζες, θα λαμβάνει τον μισό κλειδάριθμο στο e-mail και το άλλο μισό με SMS στο κινητό. Αυτό τον τρόπο θα διασφαλίζονται και οι όροι ταυτοπροσωπίας που απαιτούνται, αλλά και ότι κανείς άλλος δεν έλαβε γνώση ολόκληρου του κλειδαρίθμου, παρά μόνον ο φορολογούμενος και κάτοχος του e-mail και του κινητού, άνευ των οποίων δεν θα μπορεί να έχει ολοκληρωμένο τον κλειδάριθμο.

Έτσι θα τεκμαίρεται ότι έλαβε προσωπικά γνώση των όρων χρήσης για τον συγκεκριμένο κλειδάριθμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η ΑΑΔΕ έχει εκδώσει ήδη 35.000 κλειδάριθμους σε ένα μήνα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ