Κρήτη: Συγκλονίζει ηλικιωμένη που έπεσε στα χέρια ληστών – «Ούρλιαζα και με έσφιξαν από το λαιμό»


Μία 79χρονη περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε στα χέρια των ληστών

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της 79χρονης, η οποία περιγράφει τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της σε περιοχή της Χερσονήσου και για την οποία ήδη συνελήφθησαν 3 άνδρες, ενώ αναζητείται ένας ακόμα.

Καθόταν στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 8 αποχώρησε από το σαλόνι και κατευθύνθηκε μέσω της αυλής σε άλλο εξωτερικό δωμάτιο όπου κοιμάται.

Η αυλή ασφαλίζει με καγκελόπορτα μικρού ύψους που είναι κλειδωμένη. Οι δύο δράστες ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο και έψαχναν. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της 79χροονης, την άρπαξαν και την ακινητοποίησαν στο πάτωμα.

«Εγώ ούρλιαζα αλλά οι δράστες με φίμωσαν με μονωτική ταινία στο στόμα και με την ίδια έδεσαν και τα χέρια. Δεν μου μίλησαν ούτε μου ζήτησαν κάτι. Αυτή την στιγμή που μιλάμε πονάω στο λαιμό διότι με έσφιξαν» περιγράφει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι: Ληστεία από κοινού, συνέργεια σε ληστεία από κοινού, κλοπή που τελέστηκε με διάρρηξη από κοινού, παράνομη κατοχή όπλου από κοινού, παράνομη κατοχή πυρομαχικών από κοινού. Οι δύο κατηγορούνται ότι μπήκαν μέσα ενώ ο συνεργός τους περίμενε στο αυτοκίνητο και φιλούσε τσίλιες.

Ο τέταρτος που φέρεται ως ηθικός αυτουργός ενδέχεται κατά πληροφορίες να εμφανιστεί την Πέμπτη (09/04) ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για 59χρονο γείτονα της ηλικιωμένης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και μία καραμπίνα που είχε κλαπεί από οικία στο Αρκαλοχώρι προ διμήνου. Σε έρευνα που έγινε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου διαμένουν οι άλλοι τρεις, βρέθηκαν τα κλεμμένα της 79χρονης. Επίσης η τελευταία έχει αναγνωρίσει τους δύο που μπήκαν στο σπίτι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ