Μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup η ΕΚΤ σαν «από μηχανής θεός» ανεβάζει τον πήχη στο €1,5 τρισ. ευρώ


Ενώ οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ενάντια στην ύφεση του κορονοίόυ ούτε ύψους 500 δισ. η ΕΚΤ τους ανέβασε τον πήχη στο τριπλάσιο δηλαδή στο  €1,5 τρισ. ευρώ! 

Με μόνη συμφωνία στο «εύκολο» ζήτημα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των εγγυήσεων που θα προσφέρει για δάνεια 200 δισ. ευρώ και με τέσσερις συνολικά προτάσεις στο τραπέζι (καμία αναφορά σε κορονοομόλογο) έληξε μάλλον… άκαρπα – η μαραθώνια σύνοδος του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται πως το επόμενο ραντεβού ορίσθηκε για αύριο Πέμπτη (09/04).

Και μετά την καταστροφή βάζει «πλάτες» η ΕΚΤ και ανεβάζει τον πήχη για την Ευρωζώνη στο
€1,5 τρισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενημέρωσε όλους τους συμμετέχοντες υπουργούς, ότι ένα ρεαλιστικό μέγεθος ευρωπαϊκής απάντησης δεν είναι 500 δισ. (όσα περίπου έχει προγραμματίσει το Βερολίνο μόνο για την Γερμανία) αλλά πιο κοντά στο ενάμισι τρισ, δηλαδή ρεις φορές πάνω.

Δημοσίευμα του Reuters επικαλείται ενημέρωση της ΕΚΤ προς τους ΥΠΟΙΚ για ανάγκη χρηματοδότησης της Ε.Ε. με 1,5 τρισ. ευρώ, ωστόσο ο άξονας Γερμανίας – Ολλανδίας επέμενε σε πακέτο 500 δισ. ευρώ, δηλαδή σε ένα πακέτο με μόνο τις τρεις βασικές προτάσεις για εγγυήσεις της ΕΤΕπ για δάνεια 200 δισ., στήριξη των ανέργων με 100 δισ. και 200 δισ. ευρώ δάνεια του ESM.

Η Ευρωζώνη ενδεχομένως να χρειαστεί δημοσιονομικά μέτρα αξίας 1,5 τρισ. ευρώ αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δραματικές εκτιμήσεις για την ανθρωπότητα – Τι θα συμβεί μετά την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκάρει η κίνηση δημάρχου – Έτσι προειδοποιεί τους πολίτες για τον ιό (pics)

Κορονοϊός: «Βόμβα» – Ποιο όργανο πειράζει ο ιός εκτός από τους πνεύμονες

«Φρένο» από Γερμανία- Ολλανδία

Ωστόσο, η Γερμανία, η Ολλανδία και κάποιες άλλες χώρες του Βορρά ήταν έτοιμες να στηρίξουν μέτρα αξίας μόνο 500 δισ. ευρώ στο χθεσινό Eurogroup που ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ