Restart-Επανεκκίνηση. Ίσως η μόνη λέξη που αποδίδει την Μ. Κ. (μετά κορονοϊό) εποχή

Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω  και εγώ με την σειρά μου , την  εξαιρετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για την νέα πλατφόρμα “Greece From Home”.

Μια πρωτοβουλία που προέκυψε στη ζοφερή αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι λόγω της πανδημίας του #covid_19.

Θέλω  να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν, σε αυτό το  σημαντικό έργο για την χώρα μας και τον Ελληνικό τουρισμό.

Είναι σημαντικό να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους συνανθρώπους μας, μέσα και έξω από την Ελλάδα και να κρατήσουμε ζωντανή τη χώρα, στους εν δύναμη επισκέπτες μας.

Παράλληλα όπως  αναφέρει και  ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης, σχεδιάζουμε  και άλλες δράσεις με τις 6 υποομάδες, που εντάσσονται στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, του Υπουργείου.

Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού “Greece From Home” στοχεύει να διατηρήσει τη σχέση της Ελλάδας με το διεθνές κοινό, την εποχή που οι μετακινήσεις είναι απαγορευμένες.

 

 

Mε στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece,  με την υποστήριξη της Google δημιουργήσαμε την online πλατφόρμα  “Greece From Home”.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε με την καθοδήγηση του Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και τις δημιουργικές του ομάδες Ithaca Lab και Prinz & Co, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.

Οι συνέργειες και οι συμμαχίες αποτελούν για τον ΕΟΤ στρατηγική επιλογή!

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον Τουρισμό μας να αναβαθμίζουμε τα εργαλεία μας, άμεσα και αποτελεσματικά.

 

 

 

 

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία #greecefromhome αποτελείται από 3 πυλώνες:

#Βλέπω

Ο κόσμος ενθαρρύνεται και εμπνέεται να μείνει σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της χώρας, μέσα από το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube.

Το κανάλι θα προσφέρει νέο και επιλεγμένο περιεχόμενο από Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνική μουσική, γαστρονομία, θέατρο, χορό, αθλητισμό, μόδα, καθώς και βίντεο με προορισμούς και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.

 

#Ταξιδεύω

Στόχος εδώ είναι να μπορούν όλοι να «επισκέπτονται» την Ελλάδα από το σπίτι τους. Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και οι παραδόσεις, η γαστρονομία, η περιήγηση, η απόλαυση της φύσης… όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

 

#Μαθαίνω

Προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τις κατάλληλες δεξιότητες, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα  Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι. Οι εκπαιδεύσεις αυτές είναι διαθέσιμες από τις 2 Απριλίου και θα προσφέρονται δωρεάν σε καθημερινή βάση.

Περιλαμβάνουν διαδραστικά διαδικτυακά ομαδικά σεμινάρια, καλύπτοντας μια πληθώρα θεμάτων, από το πώς να δημιουργήσετε ένα πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας, μέχρι το πώς να εργαστείτε εξ αποστάσεως και πολλά άλλα.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις απευθείας με έναν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Google, ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να λάβει προσωποποιημένες συμβουλές για την ψηφιακή της παρουσία, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσει συμμετοχή μέσω της σελίδας:  g.co/greektourism/seminarsfromhome

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google, το Υπουργείο Τουρισμού και την ΙΑΒ Ευρώπης.”

Πηγή

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ