Κορονοϊός: Τρομακτική πρόβλεψη επιστημόνων – «Έρχεται και δεύτερο κύμα του ιού, η λύση είναι μια»

Μπορεί η Κίνα να έβγαλε από το lockdown αλλά οι ειδικοί έχουν πολύ διαφορετική άποψη.

Συμπληρώνονται 100 ημέρες από την ανακοίνωση της Κίνας για μια «άγνωστη λοίμωξη του αναπνευστικού» και ήδη οι πρώτες συζητήσεις για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, μετά την άρση της καραντίνας στην Ουχάν, ξεκίνησαν.

«Η Κίνα εφάρμοσε ένα πολύ επιθετικό πλάνο αποκλεισμού και κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο κύμα της covid-19. Όμως ο κίνδυνος είναι εδώ και η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος με πολλούς νεκρούς από το νέο κορονοϊό, είναι πραγματικά αληθινή», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, καθηγητής Joseph T Wu, που ασχολείται με την εύρεση ενός εμβολίου κατά του ιού.

«Ενώ αυτά τα μέτρα ελέγχου φαίνεται να έχουν μειώσει τον αριθμό των λοιμώξεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς ανοσία έναντι της Covid-19, ο αριθμός των μολυσμένων θα μπορούσε εύκολα να αυξηθούν σημαντικά, καθώς οι επιχειρήσεις, τα εργοστάσια και τα σχολεία θα επανέρχονται σταδιακά και θα αυξήσουν την επαφή των ανθρώπων με τις εισαγόμενες περιπτώσεις από το εξωτερικό, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Wu.

Τέλος, προτείνει η καραντίνα να συνεχιστεί έως την εμφάνιση του εμβολίου: «Φαντάζει ως μοναδική στρατηγική, έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο, ένα φάρμακο, παρ’ ότι αλλάζει τόσο δυναμικά η ζωή και η καθημερινότητά μας. Πριν βρεθεί αυτό το φάρμακο, η άρση της καραντίνας δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ