Απίστευτο – Απαγορεύουν τα μεγάφωνα στις Εκκλησίες και αφήνουν τους ιμάμηδες στα τζαμιά;


Έκλεισαν τις εκκλησίες και τους ναούς της ορθοδοξίας και λειτουργούν τα τζαμιά για προσευχή με μεγάφωνα στην Κομοτηνή

Τα βίντεο που ακολουθούν και δημοσιεύθηκαν από πολίτες στην Κομοτηνή προκαλούν τεράστια ερωτήματα – Αγνοούν προκλητικά οι Ιμάμηδες της Κομοτηνής το ΦΕΚ της κυβέρνησης και είναι απορίας άξια η στάση της Ελληνικής Πολιτείας έναντι της ορθοδοξίας – Την ίδια ώρα τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η οδηγία που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς όλες τις Εκκλησίες και τους Ναούς να μην μεταδίδεται από τα μεγάφωνα η λειτουργία της Αναστάσεως

Το ερώτημα που γεννάται εύλογα είναι αν υπάρχει τελικά σοβαρό κράτος και γιατί οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο για τις ορθόδοξες εκκλησίες και όχι για τα τζαμιά όπου τα μεγάφωνα είναι ανοικτά παρά τις απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Για ποιο λόγο επιβάλλεται η σιγή στους ορθόδοξους ναούς, ενώ επιτρέπεται στους ιμάμηδες της Κομοτηνής να ψέλνουν με τα μεγάφωνα ανοικτά μέσα από τα τζαμιά;

Το βίντεο που ακολουθεί τραβήχθηκε και αναρτήθηκε στις 7 Απριλίου 2020, πριν από δυο ημέρες δηλαδή κι ενώ ισχύουν σε όλη την ελληνική επικράτεια τα μέτρα απαγόρευσης για τους χώρους λατρείας.

Δείτε το πρώτο βίντεο

Όπως έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr με σχετική αρθρογραφία αποδεικνύεται ότι ε αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται, οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς που έχουν να κάνουν τόσο με την Ορθοδοξία, όσο και με τα ήθη, τα έθιμα και την κοινωνική συνοχή του ελληνικού λαού.

Δείτε και το 2ο βίντεο που ανήρτησε άλλος πολίτης, εχθές 8 Απριλίου – Το τζαμί στην Εγνατίας στην Κομοτηνή – Δουλεύουν κανονικά οι Ιμάμηδες…

Τι κάνουν οι επίσημες αρχές του κράτους;

Υπάρχει αστυνομία, δημοτική αρχή;

Οι νόμοι ισχύουν μόνο για την συμμόρφωση των ορθοδόξων εκκλησιών ή για όλες τις θρησκείες και την ελληνική επικράτεια;

Είμαστε κράτος ή… μπανανία;

Αποφασίστε.

Όπως εγκαίρως επισημάναμε από το Newsbomb.gr, χωρίς καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε σχετική Εγκύκλιο για τον τρόπο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών την περίοδο του Πάσχα, δίνοντας οδηγίες προς τους ιερείς και τους εφημέριους των ναών με την οποία απαγορεύει τη χρήση μεγαφώνων.

Την ίδια ώρα η επίσημη ελληνική πολιτεία απαγορεύει και την «μεταφορά» του Αγίου Φωτός από σπίτι σε σπίτι με το πρόσχημα της διάδοσης του ιού.

Εν ολίγοις, απαγορεύεται η προσέλευση στις Εκκλησίες, απαγορεύεται να ακούγεται από τα μεγάφωνα το… Θείο Δράμα, απαγορεύεται η μεταφορά του Αγίου Φωτός και οτιδήποτε έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη που επί σειρά αιώνων κράτησε όρθιο και συμπαγές το στοιχείο του ελληνισμού.

Υπό τον φόβο του κορονοϊού δεν έγιναν παρελάσεις, δεν έγιναν εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου…

Πολλά από τα παραπάνω αγγίζουν τα όρια της ανοχής και της υπομονής του ελληνικού λαού διότι όντως υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα της διάδοσης του ιού.

Το μόνο που δεν μας είπαν είναι να μην βάζουμε ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια για να μην μεταδίδεται ο κορονοϊός.

Μέχρι σε ποιο σημείο θα φτάσει ο παραλογισμός;

Εκτός κι αν δεν είναι παραλογισμός και είναι κάτι άλλο, πιο σοβαρό.

Εκτός κι αν κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει και να ακούγεται κανένα ίχνος ελληνισμού και ορθοδοξίας στην Ελλάδα.

Εκτός αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να αποσυνδεθεί τελείως ό Ελληνισμός από την Ορθοδοξία σε όλες τις δομές του εθνικού μας βίου.

Δανείζομαι τα λόγια ενός κορυφαίου καθηγητή Θεολογίας του αείμνηστου πατέρα Γεώργιου Μεταλληνού που έλεγε ότι μιλώντας κανείς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, αγγίζει ένα μυστήριο, ένα θαύμα κυριολεκτικά, πού συντελέσθηκε μέσα στην Ιστορία.

Μπορεί κανείς να διαφωνήσει;

Και σήμερα τι ακριβώς έρχονται να μας πουν;

Να φιμώσουμε τον λόγο του Θεού και οτιδήποτε έχει σχέση με την Ορθοδοξία και το Έθνος;

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ