Κορονοϊός: Παιδικοί Σταθμοί – Χρήματα από ΕΣΠΑ ή ένταξη στα μέτρα – Αναλυτικά τι θα γίνει


Χρηματοδότηση ή συμμετοχή στα μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού πρέπει να επιλέξουν οι επιχειρήσεις με συγχρηματοδότηση όπως παιδικοί σταθμοί και δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο σε κοινωνικές δομές, εφόσον ο εργοδότης δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού και δεν έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Στην περίπτωση που έχουν υποβάλει τη δήλωση πριν την έκδοση της σημερινής υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να την ανακαλέσουν, αναφέροντας ως λόγο ανάκλησης την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 17 της από 30.2.2020 ΠΝΠ.

Έτσι, για τις επιχειρήσεις των οποίων η χρηματοδότηση είτε προέρχεται εξ ολοκλήρου, είτε εν μέρει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ή να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δράσεων ορίζεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 75).

Έτσι προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) , τα ΚΔΑΠμεΑ, τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρσ Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο σύμφωνα με τη σημερινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, οι πληρωμές στις εν λόγω δομές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και μεταγενέστερα, για όσο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Η παραπάνω δυνατότητα παρέχεται διαζευκτικά σε σχέση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που παρέχονται σε όλες αδιακρίτως τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης, 20ης και 30ης Μαρτίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ