Ευχαριστίες του Ιταλικού Κοινοβουλίου προς τη Βουλή των Ελλήνων για την συμπαράσταση


Την ανάγκη συνεργασίας Ιταλίας-Ελλάδας υπέρ μιας «αποφασιστικής στροφής» των χωρών της ΕΕ «στις δικές τους σχέσεις αλληλεγγύης» τονίζει ο πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου Ρομπέρτο Φίκο.

Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, με αφορμή την ύψωση της ιταλικής σημαίας στο Μέγαρο της Βουλής, ο κ. Φίκο τονίζει ότι «για να αντιμετωπίσουν μια απειλή που δεν γνωρίζει σύνορα, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να πραγματοποιήσουν μια αποφασιστική στροφή στις δικές τους σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας, έχοντας επίγνωση ότι σε αυτή την τρομερή συγκυρία διακυβεύεται ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας και του μέλλοντος της Ένωσης».

Είναι απαραίτητο, σημειώνει ο πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου, «η Ελλάδα και η Ιταλία να εργάζονται κατά τρόπο ομόφωνο και συγκλίνοντα ώστε αυτή η στροφή να λάβει χώρα».

Στην επιστολή του, ο κ. Φίκο εκφράζει προς τον κ. Τασούλα «τις ειλικρινείς ευχαριστίες, δικές μου και ολόκληρης της ιταλικής Βουλής, για την ύψωση της ιταλικής σημαίας, μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, και για τη φωταγώγηση της πρόσοψης με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για χειρονομίες με μεγάλη συμβολική αξία, που μαρτυρούν την αλληλεγγύη και την φιλία του ελληνικού λαού προς τον ιταλικό σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Τέλος, εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, «με την ελπίδα ότι η σημερινή επιδημία θα νικηθεί σύντομα χάρη στη συμβολή όλων».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ