Βόρεια Ήπειρος: Ο νέος Έβρος του Ερντογάν και του Ράμα

Ανακουφισμένη δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ (πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;) με την προ ημερών απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) για την έναρξη (εν ευθέτω χρόνο, αφού δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία) ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια!  

του Παναγιώτη Αποστόλου (Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου)

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. 

Τότε, ειδικότερα η Γαλλία δεν είχε καμφθεί, παρά τις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας, η οποία υποστήριζε ότι η μη άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις δυο Βαλκανικές χώρες, εγκυμονούσε αποσταθεροποίηση (;;;) των Βαλκανίων!   

Τώρα τι ακριβώς άλλαξε και αποφάσισαν τα μέλη – κράτη της ΕΕ την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Σκοπίων, μόνο αυτοί γνωρίζουν! Γιατί για εμάς, σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν υπήρξε καμιά αλλαγή πολιτικής πλεύσης του φασιστικού καθεστώτος της Αλβανίας προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία! Ούτε βέβαια σε αυτούς τους μήνες υπήρξε κάποια αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, εκτός φυσικά της επιθετικής διάθεσης της αδελφής χώρας της Αλβανίας, την Τουρκία, ώστε να παραβιάσει τα σύνορά μας στην Ελληνοτουρκική μεθόριο! 

Άλλαξαν μυαλά οι δολοφόνοι του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα;

Πιστεύω πως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε, τι ακριβώς έλεγα σε παλαιότερο άρθρο μου Άρθρο μου από 21 Νοεμβρίου 2018 για το φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, όταν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ομογενή μας ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα:

«…η στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα των ηρώων του ΄40 που συνέτριψαν το φασισμό του Άξονα, διαπράχτηκε από έναν άλλο σύγχρονο φασίστα, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα!

Μια σημαδιακή ημέρα για την Ελλάδα, όπως ακριβώς ήταν ο τορπιλισμός του καταδρομικού του ελληνικού Στόλου “Έλλη” στην Τήνο, από την φασιστική Ιταλία, την ημέρα της Παναγιάς μας, τον 15αύγουστο του ΄40, που μετείχε των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας!

Ενδεχομένως κάποιοι να ισχυριστούν και να πουν, πως πρόκειται για συμπτώσεις!

Θα τους απαντήσουμε πως όχι! Η επιλογή μιας πολεμικής επιχείρησης από μια χώρα εναντίον άλλης χώρας, την ημέρα που εορτάζει η μια εκ των δυο χωρών κάτι σημαντικό, σημαίνει στόχευση καταρράκωσης του ηθικού και μέτρηση αντίδρασης της πληγείσας χώρας, προκειμένου να μεθοδευτούν τα επόμενα βήματα της “επιτιθέμενης” χώρας!

Γι΄ αυτό θέτουμε ευθέως το ερώτημα! Ήταν τυχαία η δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τον στρατοκράτη – φασίστα Έντι Ράμα; Υπήρξαν προμηνύματα και προειδοποιητικά σημάδια αυτής της δολοφονίας;

Θα σας υπενθυμίσουμε, ότι τον Ιούνιο του 2018 οι αρχηγοί των ένοπλων ομάδων του UCK και UCC, είχαν δηλώσει, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα ήταν ικανές να διεξάγουν γενικό ανταρτοπόλεμο κατά της Ελλάδος σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα στις περιοχές στις οποίες κατοικούν πολυπληθείς και συμπαγείς Ομάδες τους!

Έτσι, δεν πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από αυτήν την διακήρυξη – απειλή κατά της Ελλάδος και είχαμε την αναίτια και στυγερή δολοφονία του Εθνομάρτυρα, πλέον, Κωνσταντίνου Κατσίφα, κατόπιν προσωπικής εντολής του ψυχασθενούς ηγέτη της Αλβανίας, Έντι Ράμα! Μήπως λοιπόν προετοιμάζουν “χτύπημα” κατά της Ελλάδος…»!

Τα σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου είναι αφύλαχτα και χωρίς φράχτη…

Αυτή η εκτίμησή μου, ισχυροποιείται από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, μετά την απόφαση των αδελφών Ρ. Τ. Ερντογάν και Έντι Ράμα, για δημιουργία τριών δομών παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο! Όπου θα “φιλοξενηθούν” περί τους 30 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στο νοτιότερο τμήμα της Βορείου Ηπείρου! Αυτή η δημιουργία τριών επί της ουσίας πόλεων, μουσουλμανικών θυλάκων στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, πρέπει να προβληματίζει τους πάντες και ειδικότερα την ελληνική κυβέρνηση! 

Γιατί αυτή η απόφαση, πάρθηκε αμέσως μετά την παταγώδη αποτυχία του Τούρκου Σουλτάνου στην παραβίαση των συνόρων μας στον Έβρο! Ο οποίος, ένεκα της ιστορικής απόφασης της κυβέρνησης, του απαράμιλλου πατριωτισμού στο καθήκον των Ενόπλων και Αστυνομικών δυνάμεων της Πατρίδας μας, αλλά και του επιδειχθέντος φρονήματος και της αντίστασης του λαού μας στον Έβρο (κι όχι μόνο), έμεινε απαραβίαστος και απροσπέλαστος!     

Ωστόσο, ο σαλεμένος Τούρκος Σουλτάνος δεν είναι δυνατόν να ξεγελάσει κάποιον, πως θα μείνει ήσυχος! Από τη στιγμή λοιπόν, που βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει περαιτέρω την θωράκιση του Έβρου, μήπως αναζητήσει από αλλού την παραβίαση των χερσαίων συνόρων μας;   

Γιατί αυτή η στρατηγική κίνηση των Ερντογάν – Ράμα, της μεταφοράς μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, εκεί και μόνο μπορεί να αποσκοπεί! Αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και ακριβείς πληροφορίες μας, αυτοί οι μουσουλμανικοί καταυλισμοί παράνομων μεταναστών θα γίνουν στο Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα!  

Έτσι το σχέδιο των Ερντογάν – Ράμα είναι ξεκάθαρο! Ότι έγινε στον Έβρο, ενδεχομένως να επιχειρηθεί από τα σύνορά μας με την Αλβανία στην Ήπειρο! Όπου δεν υπάρχει φράχτης και τα σύνορα είναι αφύλαχτη διάβαση ελεύθερης βοσκής! 

Αυτό το ύπουλο, το σατανικό σχέδιο των Ερντογάν – Ράμα το ξεκάρφωσε, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι (24 Ιουλίου 2012 ως τις 24 Ιουλίου 2017), ο οποίος είπε: 

«Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας και της ΕΕ επί το πλείστον. Τούτο διότι ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη συγκράτησης των προσφύγων – μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετόπισθεν»!

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Κύριε Αποστόλου. Εγώ θα το γράψω ξανά. Μπορεί να μην ακούγεται καλά, μπορεί και να ακούγεται ως …αστείο, αλλά αυτό που θα γράψω είναι ακριβώς έτσι.
  Και επειδή εγώ σίγουρα δεν ακούγομαι, εσείς μπορείτε και πρέπει να το μεταφέρετε, να το διασπείρετε παντού, να δώσετε σε όλους να καταλάβουν τι ισχύει.

  Η δημιουργία της Αλβανίας, έγινε επί Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο οποίος Βενιζέλος (δε θα τον χαρακτηρίσω για αυτή την …συμφωνία) χάρισε την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο στο νεοσύστατο αυτό κράτους, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να τα πηγαίνει καλά με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής και ειδικότερα με την Ιταλία.
  Ακόμα όμως και εκείνη η συμφωνία της ίδρυσης της Αλβανίας αναφέρονταν σε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
  Οι Βορειοηπειρώτες δεν αναγνωρίζονταν ως αλβανική μειονότητα αλλά ως Έλληνες.

  Η αυτονομία αυτή της Βόρειας Ηπείρου επικυρώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαΐου 1914.
  Με αυτό το Πρωτόκολλο αναγνωρίζονταν το ειδικό καθεστώς των Ηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.
  Η αποδοχή εκείνης της συμφωνίας ανακοινώθηκε μάλιστα λίγες μέρες αργότερα στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου, άρα έχει ισχύ.
  Και μπορεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας τα μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή αφού κηρύχθηκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά παρόλα αυτά ισχύει ακόμα και σήμερα. Μιας και δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη.

  Αφού λοιπόν η αυτονομία και το δικαίωμα των Βορειοηπειρωτών για αυτοδιάθεση ισχύουν αλλά δεν τηρούνται από το αλβανικό κράτος, έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο. Επιβάλλοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και άρα την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, για να προστατέψει την ελληνική μειονότητα.
  Με την προοπτική ένα δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα.

  Αυτά δεν τα γνωρίζει κανείς σημερινός προδότης πολιτικός μας;
  Και λέγοντας προδότης δεν βρίζω. Μόνο και μόνο αυτό που ανέφερα, αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνήσεις μας, είναι εθνοπροδοτικό.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ