Κορονοϊός: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Απριλίου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup


«Είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 23 Απριλίου συγκάλεσε ο Σαρλ Μισέλ, στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup για τα μέτρα ανάκαμψης των οικονομιών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε την Παρασκευή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης για τις 23 Απριλίου, με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

«Είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συμφωνία του επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς για μια κοινή απάντηση στην κρίση, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη».

Με την απόφαση του Eurogroup, μεταξύ άλλων, η Ευρωζώνη πλέον θα διαθέτει ένα τεράστιο χρηματοδοτικό πακέτο, με μισό τρισεκατομμύριο ευρώ (540 δισ.) που θα είναι άμεσα διαθέσιμο για τα πληγέντα κράτη-μέλη. Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα και οι λεπτομέρειες για το ταμείο ανάκαμψης, μετά το τέλος της πανδημίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ