Κορονοϊός – Νήσος Χαρτ: Τι κρύβει το νησί των νεκρών στη Νέα Υόρκη (vid)


Η Νήσος Χαρτ είναι το νησί των νεκρών. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τον 19ο αιώνα έθαβαν στο συγκεκριμένο νησί, στα ανοιχτά του Μπρονξ, όσους δεν είχαν συγγενείς, απόρους, αρρώστους και φυλακισμένους.

Συνήθως, τους έθαβαν κρατούμενοι σε μεγάλους τάφους. Τη βαριά και σκοτεινή ιστορία του νησιού συμπληρώνουν σημερινά κεφάλαια, καθώς οι ανάγκες για νέους χώρους ταφής αυξάνονται δραματικά στη Νέα Υόρκη.

Περίπου 24 σοροί θάβονται καθημερινά σε μακρόστενα ανοίγματα που σκάβονται στη γη, δίπλα σε εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια. Τις τοποθετούν αρχικά σε σάκους και μετά στα φέρετρα, τα οποία μεταφέρουν μετά με ανυψωτικά, το ένα δίπλα στο άλλο.

Πάνω στα φέρετρα μπαίνουν τα ονόματα των ανθρώπων που πέθαναν, μήπως κάποιος τους αναζητήσει όταν ο εφιάλτης του Covid 19 τελειώσει.

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 17.000 σήμερα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραμονή των Αμερικανών στα σπίτια τους βοηθά να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.900 θάνατοι ημερησίως.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ. Σε όλον τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000.

Μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ (18.279 με βάση τον χθεσινό απολογισμό), αν και ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος.

Πηγή: ΕΡΤ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ