Ανθήλη: Πουλούσε βεβαιώσεις σε Ρομά για να μετακινούνται ελεύθερα


Υγειονομική βόμβα η Ανθήλη με τους ρομά να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή – Αποκάλυψη του LamiaReport για βεβαιώσεις σε ρομά για μετακινήσεις

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη οι οποίοι το τελευταίο 48ωρο βλέπουν να καταφθάνουν στην κοινότητα και άλλοι ρομά για να εγκατασταθούν στον ήδη προβληματικό καταυλισμό που υπάρχει εκεί, αφού έχει καταπατηθεί και εκτάσεις που είναι σε περιοχή Natura.

«Έρχονται τη νύχτα κρυφά. Δεν γνωρίζουμε αν είναι από Λάρισα, από τις Σοφάδες ή από τη Θήβα. Σημασία έχει ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ότι η κοινότητά μας είναι πλέον μια υγειονομική βόμβα. Ζητάμε να υπάρξει αυστηρή αστυνόμευση και να παρθούν δείγματα από τον ΕΟΔΥ για να δούμε αν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού..», λέει στο LamiaReport κάτοικος της Ανθήλης.

Αποκάλυψη για τις βεβαιώσεις

Τις πρώτες ημέρες οι περισσότεροι ρομά κινούταν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα έχοντας ως δικαιολογία ότι δεν ξέρουν γράμματα και έτσι είναι δύσκολο γι αυτούς να φτιάξουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Όταν όμως είδαν ότι έπεφταν βροχή τα πρόστιμα αναζήτησαν άλλες λύσεις.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί στους ελέγχους που έκαναν την Παρασκευή (10/4) όλοι οι ρομά είχαν είχαν μια συγκεκριμένη βεβαίωση μετακίνησης που έλεγε ότι πάνε για ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Ο γραφικός χαρακτήρας ήταν ο ίδιος σε όλες τις βεβαιώσεις, τις οποίες μάλιστα φέρεται να τις απέκτησαν πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο ο καθένας.

Οι πληροφορίες λένε ότι πίσω από τις βεβαιώσεις βρίσκεται μια επαγγελματίας από την Ανθήλη, η οποία έχει προκαλέσει την οργή των συγχωριανών της, αφού δεν πρόκειται για μια – δυο περιπτώσεις, που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι βοήθησε, αλλά για πολλές βεβαιώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν διασπορά του φονικού ιού στην τοπική κοινωνία με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ίδια σε επικοινωνία που είχε με το LamiaReport ισχυρίστηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι εξυπηρέτησε κάποιους ρομά που δεν ήξεραν να συμπληρώσουν την αίτηση, και ότι φυσικά δεν θα ξαναγίνει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ