Κορονοϊός – Ελπιδοφόρα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο: Τι είπε ο Τσιόδρας


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας, που έδωσε αναλυτικές συμβουλές για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, υποστήριξε ότι είχαμε κάποια αισιόδοξα μηνύματα από το εξωτερικό «σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλεβίου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας, μέσω τριών τρόπων».

«Ο πρώτος είναι κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία, μάλλον κλινική μελέτη η οποία διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην συνέχεια είπε: «δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε άλλα τέσσερα επιλεγμένα, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, νοσοκομεία της χώρας.

Και κατέληξε μιλώντας για τον τρίτο τρόπο που είναι «μέσω της μελέτης Solidarity του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία σύντομα θα αρχίσει σε άλλα τρία νοσοκομεία της χώρας».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, «αυτό γίνεται για να επιταχύνουμε και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο για τους ασθενείς και στην Ελλάδα».

«Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν και από τις νέες αναδυόμενες θεραπείες για τον ιό, ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα αποτελεσματικότητας» τόνισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ