ΗΠΑ – Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία σε θανάτους – Πάνω από 20.000 οι νεκροί

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το συμβολικό όριο των 20.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, ξεπερνώντας και την Ιταλία, που όμως κι αυτή το πλησιάζει, κι ενώ πάνω από 2 δισεκ. χριστιανοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, χωρίς τις παραδοσιακές λειτουργίες και μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του Παν/μιου Johns Hopkins, πάνω απο 20.071 άνθρωποι κατέληξαν από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως (519.443).

Αλλά και στην Ιταλία, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 20.000— 19.468 έως χθες–, με τον πληθυσμό της να γογγύζει εν μέσω της εβδομάδος του Πάσχα από τον αυστηρό περιορισμό εξόδου. Στην Απουλήια περίπου 200 πιστοί μη αντέχοντας πια, παραβίασαν σήμερα την καραντίνα και προσήλθαν για να προσευχηθούν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Λάμις.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι «όταν αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν και γονάτισαν να προσευχηθούν μπροστά στην Παρθένο». Ο δε ιερέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε “να τον σταυρώσουν αυτόν”, σύμφωνα τα τοπικά μέσα. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τη μάχη κατά της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε πως «δεν είμαστε στο τέλος του τούνελ, αντίθετα η έξοδος είναι ακόμη μακρικά, και σας εκλιπαρώ να μείνετε σπίτια σας και να είσθε προσεκτικοί».

Το Πεντάγωνο θα συνάψει συμβόλαια για να ενισχύσει την παραγωγή 39 εκατ. μασκών Ν95

To Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως εφαρμόζει τις έκτακτες εξουσίες που του εκχωρεί η Πράξη Αμυντικής Παραγωγής για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών Ν95 που είναι αναγκαίες για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από τον κορονοϊό και δεν επαρκούν σε πολλά σημεία.

Ο Αμερικανικός Στρατός θα δαπανήσει 133 εκατ. δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων μάσκας Ν95 σε πανω από 39 εκατ. τεμάχια μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, ανακοινωσε ο αντισυνταγματάρχης Μάικ Άντριους.

Ο ιδιος τόνισε πως εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει ποιές θα είναι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα παραγωγής, όταν θα έχουν δωθεί τα συμβόλαια βάσει της Πράξης, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά το 1950 και τις ανάγκες του πολέμου της Κορέας.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η εταιρεία 3Μ και ο Λευκός Οίκος είχαν ανακοινώσει σχέδιο για εισαγωγή 166,5 εκατ. μοντέλων Μ95 μέσα στους επόμενους μήνες για να ενισχύσει τους εργαζόμενους στην υγεία, σε συνδυασμό με τα 35 εκατ. Ν95 που παράγει μηνιαίως η εταιρεία στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που νωρίτερα είχε ζητήσει από την εταιεία να σταματήσει τις εξαγωγές της αμερικανικής παραγωγής της σε μάσκες στον Καναδά και την Λατινική Αμερική, εξήρε την εταιρεία «για την καλή δουλειά που κάνει».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή – Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» – Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ