«Συναγερμός» στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το πρωί της Κυριακής (12/04), τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη Μυτιλήνη ενώ τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν και πάνω από τη Χίο

Ειδικότερα, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πετώντας 13.000 πόδια πάνω από τη Μυτιλήνη, από τις 10:14 έως τις 10:18.

Έξι λεπτά αργότερα, στις 10:24 τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις βόρειες ακτές της Χίου, στα 6.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, από τις 10:29 έως τις 10:31, ακολούθησαν υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 πάνω από την νήσο Παναγιά (δύο φορές) και τις Οινούσσες.

Βρώμικο σχέδιο για να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα
Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα διέμεναν σε camps που βρίσκονταν στην ενδοχώρα, συνωστίζονται σε παραλίες.

Μάλιστα δηλωτικό της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως οι παραπάνω κινήσεις ελέγχονται και καθοδηγούνται από την Αστυνομία και την τουρκική χωροφυλακή.

Σύμφωνα με τι εκτιμήσεις μόνο τυχαίες δεν ήταν οι υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικά νησιά. Πιστεύεται πως σε έναν βαθμό έπαιξαν ρόλο αντιπερισπασμού προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο προωθήσεων των μεταναστών που συρρέουν στα μικρασιατικά παράλια.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ