Κορονοϊός – Αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΦ για το εμβόλιο – Πότε το περιμένουμε στην Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Με δηλώσεις που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Το βασικότερο και το πιο απλό είναι η πρόληψη. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Είναι τα αντιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοί οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Για το φάρμακο που παρέχεται ενδοφλέβια: «Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που είχαμε άμεση διάθεση του φαρμάκου αυτού. Είναι μια θεραπεία για τον Έμπολα και φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα και τον Covid-19. Είναι σε κλινική μελέτη και χρησιμοποιείται σε βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους. Τα αποτελέσματα είναι ότι 2 στους 3 που τους χορηγείται ανταποκρίνονται θετικά.

Μελετώνται περισσότερα από 30 φάρμακα για τις 2 κατηγορίες. Εκείνο που φαίνεται να κλίνει η επιστημονική κοινότητα είναι κάποιοι συνδυασμοί με τη χλωροκίνη που έχουν καλά αποτελέσματα για τα ήπια περιστατικά και κάποιοι συνδυασμοί με ρεμντεσιβίρη στους βαρύτερα ασθενείς».

Για το πότε υπολογίζεται να βρεθεί το φάρμακο: «Πιστεύω ότι σίγουρα προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε το εμβόλιο. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Υπάρχουν φάρμακα που είναι σε πειραματικό στάδιο και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα, αλλά δεν έχουν μπει σε φάση κλινικών μελετών».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ