Κορονοϊός: Έρχεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα – Ποια μέτρα θα ισχύσουν


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ από το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μετακινήσεις και επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στο δόγμα της πρόληψης των γεγονότων και ενώ τα στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι θετικά, στην κυβέρνηση δεν υπάρχει εφησυχασμός και γι’ αυτό υπάρχει στο τραπέζι η σκέψη για την απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα.

Υπό το φόβο ορισμένοι να αψηφήσουν τον κίνδυνο παραβιάζοντας τα μέτρα αυτοπεριορισμού την βραδιά της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα εξαιτίας του… οβελία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επανέλαβε χθες ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων «για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα», βάζοντας φρένο σε επιχειρούμενες εορταστικές συναθροίσεις και οικογενειακά γεύματα.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και προανήγγειλε «ενδελεχείς» και εντατικούς ελέγχους σε όλες τις πύλες εξόδου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα από την πλευρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά ενώ έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση μελετά ήδη το σχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο υπάρχει ένας ακόμα σκόπελος που πρέπει να αποφύγουμε και έχει να κάνει με τις ημέρες του Πάσχα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει την μάχη με την πανδημία και μπορούμε να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Για να περάσουμε, όμως, απέναντι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι χαλάρωση ύστερα από τα θετικά μηνύματα. Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα μέτρα. Εφόσον αποφασισθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ.

Για το θέμα ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε μεν ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει, δεν απέκλεισε πάντως το να απαιτηθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Τρία αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια εναντίον του κορονοϊού και ανεύθυνων πολιτών θα εξελιχθούν κλιμακωτά την κρίσιμη, για τη διασπορά του ιού, Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα.

Ενδεικτικό είναι πως στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδο θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτή της οδού Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν, τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά.

Αστυνομικές περιπολίες θα γίνονται σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες. Παράλληλα οι αστυνομικοί θα φροντίσουν για την ασφάλεια πωλητών και επιχειρηματιών από πιθανές ληστρικές επιθέσεις.

Προβληματισμός υπάρχει για νέα ενδεχόμενα αντάρτικα από πιστούς και ιερείς σε εκκλησίες την ημέρα του Επιταφίου και της Ανάστασης, μετά και τα γεγονότα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι», όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., και την παρατήρηση μεγάλης προσέλευσης οικογενειών σε μικρούς χώρους, αυλές και ταράτσες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ