Θεοχάρης: Πως θα κερδίσει ο τουρισμός το χαμένο έδαφος


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Την καμπάνια μέσω της οποίας, ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το χαμένο έδαφος, ανέλυσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε και την Ελλάδα. Και αν στο πλαίσιο της πρόληψης του Covid-19, η χώρα μας παίρνει άριστα μέχρι σήμερα, θα πρέπει να επιδείξει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και μετά την κρίση, έτσι ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και στην οικονομία.

Ασφαλώς και ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι ο τουρισμός, που αποτελεί τη «ναυραρχίδα» της ελληνικής οικονομίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα – Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός – Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό, υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτή την φάση είναι να στηριχτούν και να αντέξουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι εργαζόμενοι της.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως σήμερα το πρωί, πέρασε με ΦΕΚ, η ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα ταξιδιωτικά γραφεία να αποζημιώνουν τους πελάτες τους -οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολές για κρατήσεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των ξενοδοχείων αλλά και στη μετακίνηση του πληθυσμού, με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας (μια μορφή ανοικτής πίστωσης).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ