Κορονοϊός – Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Πετρούνια, Τσιτσιπά, Στεφανίδη και Γιαννάκη


Τηλεδιάσκεψη με εξέχουσες προσωπικότητες του Ελληνικού Αθλητισμού πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τρίτη (14/04) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους αθλητές για την προσήλωσή τους στο μήνυμα του «Μένουμε Σπίτι» και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες της καθημερινότητας τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Στέφανος Τσιτσιπας, Κατερίνα Στεφανίδη, Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Μαρία Σάκκαρη, Πυρρος Δημας, Νίκος Κακλαμανακης, Ανδρέας Γλυνιαδακης, Δημήτρης Παπανικολάου, Παναγιώτης Γιαννάκης, Τάκης Φυσσας, Εύη Μωραιτιδου και Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και δέκα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ).

Οι αθλητές επισήμαναν ότι το κράτος αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κάτι που αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Αφηγήθηκαν τις προκλήσεις της «κατ’ οίκον» προπόνησης και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και στροφής προς την υγιεινή ζωή, τις οποίες εκφράζει το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες να ανακαλύψουν τον αθλητισμό. Δεδομένου ότι η βελτίωση της δημόσιας υγείας ήταν εξ αρχής ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η εμπειρία της κρίσης μπορεί να αποτελέσει τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς μερικές φορές χρειάζεται μία ευκαιρία ώστε οι πολίτες να εντάξουν καλές συνήθειες στην καθημερινότητά τους.

«Είμαι σίγουρος ότι, όταν με το καλό μπορούμε να ξαναβγούμε από τα σπίτια μας με πιο οργανωμένο τρόπο, ότι και οι αντιλήψεις της κοινωνίας συνολικά και γύρω από τα ζητήματα της υγιεινής άθλησης, αλλά και του εθελοντισμού συνολικά θα έχουν αναδιαταχθεί», ανέφερε. Στάθηκε επίσης στη σημασία του εθελοντισμού, ο οποίος είναι βαθιά συνδεδεμένος με γιορτές του αθλητισμού. Το πνεύμα προσφοράς που φάνηκε το καλοκαίρι του 2004, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας συνδυάστηκαν με την κατάκτηση του Euro, έχει επανεμφανιστεί στη σημερινή συγκυρία και μπορεί να γίνει σταθερό κτήμα μας, είπε ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι μέσω των εκστρατειών αιμοδοσίας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός φιαλών αίματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, εφόσον ο Απρίλιος κυλήσει ομαλά, από τον Μάιο μπορεί να αρχίσει η βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα, που θα περιέχει αύξηση και των ευκαιριών για άθληση.

Ειδική μνεία έγινε επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή του προπονητικού κέντρου Παραολυμπιακών στη Ραφήνα, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης. «Είναι για εμένα ένα μεγάλο όνειρο αυτό το κέντρο και θα το φτιάξουμε, γιατί νομίζω το αξίζει το Παραολυμπιακό κίνημα να έχει μία τέτοια υποδομή», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα ώστε το έργο να αρχίσει ταχύτατα.

Η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συνάντηση και το ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση στο αθλητικό κίνημα αυτή την χρονική περίοδο. «Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας υπήρξε υποδειγματική και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο σε εσάς, όσο και στους συνεργάτες σας στο Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, ενώ εμείς από την πλευρά μας μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού κάνουμε δράσεις με το πρόγραμμα “ζήσε αθλητικά” αλλά και μεμονωμένα προς υποστήριξη της κοινωνίας σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κοζομπόλη.

Η ανάρτηση της προέδρου του ΔΣ της ΕΣΟΑ:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα – Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός – Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ