Κορονοϊός: 101 θάνατοι στην Ελλάδα – 25 νέα κρούσματα – 2.170 στο σύνολο


Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 101 εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 25 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τρίτη (14/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.170.

Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 27 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 48.700 κλινικά δείγματα.

Ο δείκτης RO δείχνει περιορισμό της πανδημίας στην Ελλάδα
«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων που καταγράφονται», είπε ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας νότα αισιοδοξίας στις ανακοινώσεις του, λέγοντας πως ο «αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, χάρη στα μέτρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η νόσος φθίνει και τελικά εξαφανίζεται. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών».

«Το γνωστό σε όλους μας R0, που αντιπροσωπεύει τον αριθμό ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο, δηλαδή αν τον αφήσεις χωρίς μέτρα και έχει ένα R0 πάνω από το 2 θα κολλήσει ο ένας τουλάχιστον άλλους δύο, φαίνεται πως μειώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας είπε: «Σχετικά με κάποιους συμπολίτες μας, που έχουν ήδη μετακινηθεί στην επαρχία πρέπει να θυμίσω ότι είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, παρακολούθησης της υγείας τους και αυτοαπομόνωσης επί του παραμικρού συμπτώματος, ακόμα και ένα πονόλαιμο, όπως λέω εγώ. Και κυρίως προστασίας έναντι των μονίμων κατοίκων, και κυρίως αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουν επ’ αφορμή των γιορτών, τις ίδιες τις γιορτές μας. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, πως δηλαδή μετέφερα τον ιό σε έναν ηλικιωμένο, σε έναν επαρχιώτη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε δει τον ιό».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ