Κορονοϊός – Ξάνθη: Πανηγυρισμοί στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό μετά τα αρνητικά δείγματα


Στους δρόμους του οικισμού στο Δροσερό της Ξάνθης βγήκαν οι Ρομά και πανηγύρισαν την ανακοίνωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για την μη ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού στην περιοχή.

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς επιδόθηκαν οι κάτοικοι στο Δροσερό το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, μετά την επίσημη ενημέρωση περί μη ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού στον οικισμό της Ξάνθης.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας αναφέρθηκε στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο και τόνισε πως μετά από ενδελεχή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να εφησυχάσουν και πως τα η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την εξάπλωση του ιού.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Ρομά

Στο άκουσμα ωστόσο της είδησης οι Ρομά, σύμφωνα με το xanthinea.gr, ξεχύθηκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να πανηγυρίζουν και να τραγουδούν, παρά το γεγονός των περιοριστικών μέτρων ωστόσο που συνεχίζουν να ισχύουν στην περιοχή μιας και υπάγεται στον δήμο Ξάνθης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί στιγμές έντασης καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν μεταδώσει πληροφορίες περί ύπαρξης δεκάδων κρουσμάτων στον οικισμοί. Οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας φωνάζοντας και δείχνοντας την οργή τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το 15 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και έλκει την καταγωγή της από τον οικισμό παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ